• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
İntihar eden gencin LGBTİ olduğu ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Merkez İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi mahallesinde, önceki gün intihar eden Sinan Akyüz (24)  isimli gencin Van Ah Tamara LGBTİ üyesi olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, İpekyolu ilçesi, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde oturan 24 yaşındaki Sinan Akyüz, geçtiğimiz Pazar akşamı saat 22.30'da evlerinin çatı katına çıkarak aşağı sarkıttığı iple intihar etmişti.

“Psikolojik sorunlar yaşıyor ve giderek yalnızlaştığını söylüyordu”

Sinan Akyüz’ün geçmişine bakıldığında çok iyi bir genç olduğunun görüleceğini ve bu duruma gelmesinin acı verici bir durum olduğunu belirten akrabası, Sinan’ın HDP’ye gidip gelmesinden sonra tamamen değiştiğini ve daha önce beraber olduğu dindar arkadaşlarına düşmanlık yapmaya başladığını söyledi.

Sinan’ın son zamanlarda ahlaksız ortamlarda da bulunduğunu belirten yakın arkadaşları, Sinan’ın intihar öncesi son günlerde takıldığı ortamların etkisinden dolayı psikolojik sorunlar yaşadığı ve giderek yalnızlaştığını ifade ettiler.

“LGBT üyesi olduğunu ölümünden sonra öğrendik”

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Sinan Akyüz’ün bir akrabası, Sinan’ın böylesi bir çirkef durumun içine düştüğünden haberlerinin olmadığını, hem kendisinin hem de ailesinin Sinan’ın LGBTİ üyesi olduğunu ölümünden sonra öğrendiklerini söyledi.

Sinan’ın daha 2 yıl öncesine kadar da İslami hassasiyeti olan bir genç olduğunu ve hayat dolu biri olduğunu belirten akrabası, “Eskiden Sinan camiye gider, namazlarını kılardı. Daha sonra bir ara HDP’ye ve onların gençlerine takıldı. O günden sonra Sinan giderek ailesine ve çevresine uzaklaştı. Çevresi çokta temiz değildi ama LGBT’ye bulaştığı konusunda hiç bir bilgimiz yoktu. Sadece son zamanlarda çok bakımlı bir halde görüyorduk. Bir de zaman zaman evde uygunsuz kıyafetler giydiğini gördüğümüz için kendisini uyarırdık. Kesinlikle LGBTİ gibi bir sapkınlığın içinde olacağını aklımıza bile getirmemiştik.” ifadelerini kullandı.

LGBT sapkınları gencin ailesini hedef gösteriyor…

Ah Tamara LGBTİ İnisiyatifiyle yaptıkları görüşmelerde Sinan’ın uzun bir süredir oraya üye olduğunu öğrendiklerini ifade eden akrabası, bu birlikteliğin bir yıl belki daha fazla bir süredir devam ettiğini öğrendiklerinde şaşırdıklarını söyledi.

Ölümünden öncede LGBT derneğine bir vasiyetname bıraktığını da öğrendiklerini belirten akrabası sözlerine şöyle devam etti:

 “ ‘Ben ölürsem ismimi her yere duyurun. Ben ölürsem benim ailem sorumludur.’ tarzında ifadeler kullandığı bir vasiyet bıraktığı söyleniyor. Şahsen bu konuda hiçbir şekilde bir bilgimiz yoktu. Evet, konuşması değişmişti, onu fark ettik ama aklımıza böyle bir şey yapacağı hiç gelmemişti. Bizler de kendi halimizde dindar bir aileyiz. Şimdi bu grup Sinan’ın ölümü üzerinden ailesini hedef göstermeye çalışıyor. Bu çocuğu onlar bu hale getirdi, biz değil. LGBT sapkınlarının sitelerinde ‘Katil aile’ ifadeleriyle bizleri hedef göstermeye çalışmış. Asıl katil olan onlar ki hayat dolu olan bu çocuğu bu hale getirdiler.”

 “HDP/PKK gençleri kandırıp LGBT yapıyor”

Sinan’ı yakından tanıyan bir diğer arkadaşı ise Sinan’ı daha önce İslami kimliğinden dolayı tanıdığını belirterek, “ Yaklaşık bir buçuk yıl önce Sinan’ın HDP’liler tarafından kandırıldığını o günden sonra Sinan’ın ahlaken çok değiştiğini söyledi.

Sinan’ın HDP’liler tarafından kandırıldıktan sonra bir ara facebook hesabına baktığını belirten arkadaşı, Sinan’ın çok anormal paylaşımlarda bulunduğunu, bu paylaşımlar arasında en anormal olanının ise sürekli intihar edeceği ile ilgili mesajlar yazması olduğunu söyledi.

“Sinan ahlaken de bir çöküntü yaşıyordu”

HDP ye geçtikten sonra Sinan ile hiç görüşemediklerini ve sürekli olarak Sinan’ın kendilerinden uzak durduğunu belirten arkadaşı sözlerine şöyle devam etti:

“Onlarla çekilmiş fotolarını gördüm. HDP ye geçtikten sonra hiç görüşmedik. Sadece geçen sene tesadüfen kendisiyle karşılaştık. Yüzünü çevirip yoluna devam etti. Sonra duydum ki HDP’ye katıldıktan sonra LGBT’ci olmuş. Çok üzüldüm, ancak elden gelen bir şey yoktu artık. Sinan ahlaken de bir çöküntü yaşıyordu. Ben şahit olmadım ama duyduğum kadarıyla eski beraber olduğu dindar arkadaşlarına hakaret ediyormuş. Yazık oluyor bu gençlere. Ama gerçek bu; HDP’ye takılanların acı sonu budur işte.”

İki Kişi Daha İntihar Etmişti

Öte yandan geçtiğimiz hafta içinde biri İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi'nde, diğeri de Özalp ilçesi Aşağı Sağmalı mahallesinde olmak üzere çocuk sahibi iki kadın da intihar etmişti.

Böylece, Van'da, bir hafta içinde 3 kişi intihar etmiş, son üç ayda peş peşe meydana gelen intihar vaklarının sayısı da 20'yi aşmış durumda. (Murat Dalgın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir