• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Hayırseverler tarafından yaptırılacak caminin temeli dualarla atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkez Şehitkâmil ilçesi Şirinevler Mahallesi`nde hayırsever işadamı Hacı Arif ve eşi Pervin Yentur tarafından yaptırılacak Caminin temel atma töreni dualar eşliğinde atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Şehitkamil ilçe Müftüsü Ömer Keskin, Camilerin kıymetinin bilinmesi ve Camilere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“Camilerimizin kıymetini bilelim ve onlara sahip çıkalım”

Keskin, konuşmasının devamında, “İslam medeniyeti, Cami medeniyetidir. Camiler insanlarla yaşıt, hatta insandan öncedir. Rabbimizin Kur`an-ı Kerim`de bize öğrettiği kadarıyla, insanlar için inşa edilen ilk ev Kâbe`dir. Camilerimizin kıymetini bilelim ve onlara sahip çıkalım.” dedi.

Caminin yapımında emeği geçen Hacı Arif Yentur ise “İmkânımız nispetinde biz de bir hayır işine başladık. Rabbim hayırlısıyla tamamlamayı nasip etsin. Yapılan bu eserlerle inşallah hayırlı nesiller yetişir. Yapılan bu hayırlar büyüklük derecesine ve samimiyet derecesine göre değer kazanır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, duaların okunmasıyla birlikte Hacı Arif ve Pervin Yentur Camii`nin temel atma töreni gerçekleştirildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir