• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Emlak sektörüne seçim darbesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek ve emlakçılar, 6-7 Ekim olayları, seçim süreci ve imarda yaşanan sıkıntıların işlerini sekteye uğrattığını ve iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti.

İlke Haber Ajansı'na konuşan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, 6-7 Ekim olaylarından sonra siyasi atraksiyonların emlak sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirterek, Van’ın piyasasının genelinde bir durgunluk olduğunu ve bunun temelinde 6-7 Ekim olaylarının ve siyasi belirsizliğin getirdiği güvensizlik ortamının etkili olduğunu söyledi.

İmarda yaşanan sıkıntıların hala devam ettiğini ifade eden Özdek, Van’a en son kazandırılan 15 hektarlık imar alanının çok anlamsız olduğunu ve söz konusu imarın bir an önce elden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“Özellikle emlak ve inşaat sektörü bugün Van’da adeta durmuştur”

6-7 Ekim olaylarının piyasa üzerinde etkisine değinen Özdek, “Van’daki sermeyenin dışarı akması, ciddi anlamda bir istihdamın oluşturulmamasını bu sebeplere bağlayabiliriz. Burada yaşanan iç krizler, gerek siyasi gerekse ekonomi krizler kentin ekonomisine darbe vurmuştur. Özellikle emlak ve inşaat sektörü bugün Van’da adeta durmuştur.” diye konuştu.

“Emlak sektöründeki durgunluk işsizliği de tetikledi”

Emlak sektöründe yaşanan sıkıntıların bir genel boyutu bir de özel boyutunun olduğunu ifade eden emlakçı Yusuf Zorba ise, özellikle yaşlanan depremlerden sonra sektörel bazda kente bir çivi dahi çakılmadığını ifade ederek, “Bunun emlak ve inşaat sektörüne yansıması tabi ki olumsuz olmuştur. İnşaat ve emlak denilince onlarca kalemi kapsayan bir sektördür. Bu alanda işler olmayınca burada ciddi bir işsizliğin meydana gelmesi söz konusudur. Yani ilimiz ciddi bir şekilde bunun sıkıntısını yaşıyor.” dedi.

“6-7 Ekim olayları bölgedeki sermayeyi kaçırttı”

6-7 Ekim’de yaşanan olaylarının Türkiye genelinde olumsuzluklara neden olduğunu ifade eden, Yusuf Zorba, uzun vadede bunun olumsuz etkilerinin yaşandığını belirterek, “Van’da da olayların olumsuz etkileri oldu. Buradaki etkileri şudur; zaten ürkek olan çok sınırlı sermaye bu süreci kendisi için riskli görmeye başladı. Yatırım da daha karar kılmamışken bu da onlar için gerekçe oldu. Bu anlamda ekonomi boyutlarında tabi ki olumsuz etkileri oldu.” diye konuştu.

Emlakçıların aylarca siftah dahi yapmadığını vurgulayan Zorba, seçimin de sektörlerine olumsuz bir etkisi olduğunu dile getirerek, seçimin gerek ekonomik, gerek siyasi, gerekse halkın huzuru noktasında bir rahatlama getirmesini umut ettiklerini ifade etti. (Murat Dalgın - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir