• DOLAR 35.469
  • EURO 36.412
  • ALTIN 3065.52
  • ...
Giden 4 Bin Öğretmen Dönmezse Atılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni atadığı 800 öğretmenle birlikte Van’da görev yapan 8 bin öğretmen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre bu süreyi sebepsiz olarak 10 gün daha aşabilirler. Yani en geç 15 Aralık 2011’de görevinin başında olmayanlar istifa etmiş sayılarak işlerini kaybeder.

TAYİN İSTEME HAKLARI VAR

Yönetmeliğin 39. maddesine göre öğretmenlerin deprem nedeniyle başka illere tayin olma hakkı bulunuyor. Ancak bu hakkı kullanabilmeleri için Valilik Kriz Merkezi’nden deprem nedeniyle kendilerinin veya bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının maddimanevi zarara uğradıklarını kanıtlayan bir belge almaları gerekiyor. Vali Münir Karaloğlu’nun imzası olmadan tek bir öğretmen dahi Van’dan ayrılamaz. İşten çıkarılmaları halinde, öğretmenlerin 6 ay içinde idare mahkemelerine dava açma hakkı bulunuyor.
 
Van’a geri dönmek istemeyen öğretmenlerin, bulundukları şehirlerden sahte doktor raporları alarak da göreve başlamama yolunu seçmeleri endişesi ortaya çıktı. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması talebiyle sorunu TBMM’ye taşıdı. Bulut, depremden zarar gören öğretmenlerin tayin istemesi halinde bundan faydalanıp faydalanamayacaklarını sordu.

Işıkara’dan hükümete çağrı: Van’daki okulları baharda açın

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin düzenlediği “Deprem Tehlikesi ve Risk Açısından Bursa’’ konulu toplantıya katılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Bursa’nın deprem açısından riskini değerlendirirken, Kuzey Anadolu Fayı’nın uzun süredir sessiz olduğunu, Gemlik Körfezi’nin vurulacağını söyledi.

Marmara’nın risk haritasını da çizen Işıkara, “Gemlik Körfezi’nde depremler kümeleniyor.

Kuzey Anadolu fay rotası Adapazarı-Geyve’de çatallanıyor. Çatallananlardan biri Sapanca, İznik Körfezi’nden 17 Ağustos’ta kendini gösterdi. İkinci çatal Geyve, Mekece, İznik Gölü’nün güneyi Gemlik Körfezi’nden vuracak. Kuzey Anadolu fay zonunun güney kolunda uzun süredir bir deprem olmadı. Bunlar iyi havadisler değil” diye konuştu. Van depremini de değerlendiren Işıkara, basın mensuplarının Van’daki ihmaller zincirinin üzerine gitmesi gerektiğini kaydederek, “Yarın o bölgede yeni bir deprem olursa bu benim için sürpriz olmaz. Utandığım nokta şu ki, 5.6 büyüklüğünde bir depremde binalar yerle bir oluyor, bu kabul edilecek bir şey değil, bunun peşini bırakmayın iki şehit verdiniz. Yeter artık, bu değişimi yapmazsak çok üzülürüz” diye konuştu.

Basın vasıtasıyla Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’na seslenmek istediğini ifade eden Işıkara, “Üniversitelerde yaz okulları var. Kışın eğitim yapmayalım. Eğitimi 4 veya 5 ay erteleyelim.

Baharda eğitime başlayalım. Çocuklar o soğukta titreye titreye okullara gitmesin. Hiç bir şey kaybetmezsiniz. Okullar 14 Aralık’ta değil, 14 Mart ya da 14 Nisan’da açılsın” önerisinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir