• DOLAR 32.493
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2481.534
  • ...
Bedelli 30 Yaş Üstüne Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İnanıyorum ki şöyle bu hafta içinde olmazsa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgili inşallah yasayı çıkarmış olacağız” dedi.
 
Ak Parti’nin 30 yaş üstüne yönelik bir çalışma yaptığı ancak askerlerle yapılan son rotüş görüşmelerinde göre bu rakamda küçük değişikliklere gidilebileceği belirtildi.
 
Bedellli için 30 yaş belirlenirse bundan 400 bin kişi yararlanacak. Kulislerde daha önce hükümetin 25, Genelkurmay’ın da 35 yaş formülü üzerinde durduğu belirtiliyordu.
 
Hükümet ayrıca bedelli için euro değil TL alınmasını da planlıyor. Bedelliden yararlanacaklardan 15-20 bin TL alınması düşünülüyor.
 
Erdoğan, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmesinden önce sürpriz bir açıklama yaparak bedelli askerlikle ilgili yasal düzenlemenin çıkış tarihini verdi. “Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı Toplantısı”nda bedelli askerlik konusuna değinen Erdoğan, “Çok dedikodusu yapıldığı için bugün bunu burada açıklayayım istiyorum. O da şudur; Devamlı söyleniyor devamlı konuşuluyor bugün, bu güzel, anlamlı toplantıya yakışır diye düşündüm, o da bedelli askerlik konusunda şu anda çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz.
 
Ve inanıyorum ki şöyle bu hafta içinde olmazsa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgili inşallah yasayı çıkarmış olacağız.  Ve bu da ülkemiz için hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.
Kaynak: Milliyet
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir