• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Gaziantep`te halk camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep`te de Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi. Gaziantep Ulu Cami ile Eruslu Cami`de düzenlenen kandil programlarında Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Müslümanlar, kandil gecesini huşu içerisinde idrak etmenin hazzını yaşarken, Beraat Kandili nedeniyle ibadet etmek amacıyla akşam saatlerinde camilere adeta akın etti. Camilere giden halka, din görevlileri tarafından özel programlar düzenlendi.

Halk camileri neredeyse tıklım tıklım doldururken, burada bol bol zikir ederek, namaz kılarak ve Allah`a günahlarının affı için dua ederek gecelerini ihya ettiler.

Gecenin anlam ve önemi üzerine verilen vaazlarda, bu gecenin ihya edilmesi için bol bol Kur'an-ı Kerim okunması, namaz kılınması ve dua edilmesi gerektiği belirtildi.

Müslümanların selameti, günahların bağışlanması ile Berat Kandili'nin İslam dünyasının huzur ve barışına vesile olması için eller semaya kaldırılırken, verilen vaazlarda bu gibi gün ve gecelerin kıymetinin bilinmesi gerektiği belirtildi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir