• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ypıcıoğlu,`HDP ve AK Parti`ye fatura kesmenin zamanı gelmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı merkez Sur ilçesine bağlı Bağıvar'da (Ka`bi) seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 6-8 Ekim'de yaşanan vahşeti  anımsatarak,   bu tarihlerde yapılan saldırıların sorumlularının HDP ve AK Parti olduğuna vurguladı ve  "Bir daha böyle olayların yaşanmaması için bu seçimde halkımız faturayı bu iki partiye kesmelidir." dedi.

Üzerine gül yaprakları saçılarak karşılanan ve halktan büyük ilgi gören Yapıcıoğlu, son günlerde gündemi meşgul eden saldırılar hakkında değerlendirmede bulundu.Yapıcıoğlu, yaşanan saldırıların tamamının tek merkezden yönetilip  kontrol edildiğine dikkat çekerek,  bunun ortalığı karıştırmak isteyenlerin işi olduğunu söyledi.

 “Bu saldırıların tamamı bir merkezden kontrol ediliyor”

Yapıcıoğlu yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan Hür Adayların tanıtım araçlarına, bazı siyasi partilere ve STK üyelerine yönelik saldırılara değinerek, “Birkaç gün önce Adana ve Mersin`de HDP il ve ilçe başkanlıklarında bombalar patladı. Ondan bir gün sonra AK Parti Mardin bürosunda. Bizim birkaç yerde seçim araçlarımıza yönelik saldırılar oldu. Afiş ve bayraklarımıza yönelik saldırılar oldu. Gaziantep`te bir kardeşimizi bıçakladılar, ondan önce bir düğüne saldırı oldu. Siyasi nedenlerle yapılan bu saldırıların tamamının bir merkezden kontrol edildiğini, oradan yönetildiğini, ortalığı karıştırmak isteyenlerin işi olduğunu ilk gün söyledik, halen de söylemeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Saldırıların sorumluları halen halkın arasında dolaşıp oy isteme yüzsüzlüğünde bulunabiliyor”

Daha önce bu şiddetin çok daha beterini yaşadıklarını ve üzerinden henüz bir yıl geçmediğini dile getiren Yapıcıoğlu,  6-8 Ekim olaylarını anımsatarak şöyle konuştu: “Hepiniz hatırlarsınız, geçen yıl Kurban Bayramında yani 6-8 Ekim olarak bilinen olaylarda, Diyarbakır çok büyük acılar yaşadı. Bu acılar henüz unutulmuş değil. O acıları en yakın bir şekilde yaşayan,   o olaylarda yaralanan ve bir oğlunu da şehit veren Hacı Mehmet Gökgöz de aramızda. Onu her gördüğümüzde o acıyı bir kez daha yaşıyoruz. Bir kez daha hatırlıyoruz. O olayların Diyarbakır`da yaşatılmasında, o vahşetin sergilenmesinde, dükkânların yakılmasında, araçların yakılmasında ve ondan fazla insanın canını kaybetmesinde siyasi ve fiili sorumluluğu olanlar, halen daha halkın arasında dolaşıp, onlardan oy ve destek isteme yüzsüzlüğünde bulunabiliyorlar.”

“AK Parti veya HDP`ye bu işin faturası kesilmezse benzer olayların tekrarlanmasından korkun!”

Olayın faillerinin ve bu olaya göz yumanların cezalandırılması gerektiğini anlatan Yapıcıoğlu, “Kurban Bayramı katliamının faturası, o olayların olması için halkı sokağa çağıran HDP yöneticilerine kesilmezse, eğer o olaylara seyirci olarak uzaktan bakan ve adeta o vahşilere istedikleri katliamı gerçekleştirmeleri için 48 saat süre tanıyan kolluk kuvvetleri hakkında bir soruşturma açmayı bile gereksiz gören Hükümete yani AK Partiye bu işin faturası kesilmezse, benzer olayların tekrarlanmasından korkun ve bekleyin. Bunun siyasi bir faturası olmalı. Eğer huzur istiyorsanız, Eğer bu halk huzur istiyorsa, eğer bu esnaf dükkânın bir daha yağmalanmasını istemiyorsa, eğer dükkânının kapatılmasını istemiyorsa, kepenklerinin indirilmesini istemiyorsa ve eğer yaşamış olduğu can ve mal kayıplarının hesaplarının sorulmasını, bunu önlemeyen kişilerden hesap sorulmasını istiyorsa, bu seçimde bu iki partiye faturayı kesmelidir. Eğer kesmezse ne olur? Bu olayların siyaseten kendilerine bir şey kaybettirmediğini düşünürler. Hatta oylarında bir artış olursa, bunun prim yaptığını bile düşünebilirler. O zaman bu olayların tekrarlanması mukadder olur. Sadece bu olay bile daha önce bu iki partiye vermiş olduğunuz desteği çekmeniz için yeterli sebeptir.” ifadelerini kullandı.

 Kürtleri es geçip, LBGTİ`lerin haklarının anayasal güvence altına alınmasını istediler

Hükümete ve HDP`ye yüklenen Yapıcıoğlu, “Kürt meselesinin çözümünde ayak sürüyen,  seçim beyannamesinde çözüm sürecine ilişkin hiçbir şey söylemeyen, tepkiler üzerine de 'o başlıkla ilgili bölümler matbaaya giderken yolda düşmüştü' diyerek sonradan ilave etmek zorunda kalan AK Partiye de, 'biz Kürt halkının temsilcisiyiz, onların hakları için mücadele ediyoruz' dediği halde, hazırlamış olduğu seçim beyannamesinde LBGTİ`lerin haklarının anayasal güvence altına alınmasını isteyip, Kürtlerin kimliğinin anayasal güvence altına alınmasını es geçen HDP`ye de, sadece bu nedenden dolayı bile bir fatura kesmek gerekir diye düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

"Hedefimiz oylarımızı en az 3 katına çıkarmak"

Bu seçimde hedeflerinin oylarını en az 3 katına çıkartmak olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bunun için sıkı çalışmak lazım, bunun için çabalarımızı arttırmak lazım. Seçime az bir zaman kaldı. 2 hafta gibi bir süremiz var. Bu 15 günde şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmaları arttırarak yani tempoyu yükselterek, vitesi yükselterek diyoruz ki, ikna edebileceğinizi düşündüğünüz en az 3 kişiyi tespit ederek, gerekirse 5 gün boyunca, diğer işlerinizin yanında boş kalan zamanınızı 3 kişiyi iknaya harcayın. Rabbim nasip ederde oraya gidersek, bu halkın sesi olacağız. Onları layıkıyla temsil etmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Fakat orada sesimizin daha yüksek çıkması için, orada sesimizin daha gür çıkması için arkamızdaki desteğin de çok iyi olması lazım.”diye konuştu.

“Bu renk İslam`ın rengidir.”

Programda konuşan HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül  de “Biz diyoruz ki hizmet ettiğimiz davanın rengini bu bölgeye, Türkiye meclisine getirmek istiyoruz. Bu renk de İslam`ın rengidir. Diğer bir deyişle rengini İslam`dan alan olan bir siyaset hem Anadolu, hem de Kürdistan halkı için hayırlı olacaktır inşallah.”ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından  kesilen kurdeleler ile, Bağıvar  seçim irtibat bürosunun açılış gerçekleşti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir