• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vatandaş Çaresizlik İçerisinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Depremin yaşandığı 23 Ekimden bu yana bir çok vatandaşın ortak şikayeti, kendilerine yardım elinin uzanmamış olması.
 
Bilhassa çadır alamadıklarını ve çadır almak için başvurdukları kapılardan elleri boş döndüklerini belirten vatandaşlardan Müslim Gölbaşı, birinci depremin yaşandığı 23 Ekimden bu yana ekranlara çıkan her yetkilinin mağdur insanların ihtiyaçlarını gidermek için `bütün kurumlarıyla devletin burada olduğu` sözünü hatırlatarak, "Allah rızası için bu devlet nerede. Gören varsa bana söylesin ben de gidip ondan bir tane çadır alıyım. Ben devlet diye valiliğe gidiyorum. Polisin copuyla karşılaşıyorum. İl afet müdürlüğüne gidiyorum. Muhatap bulamıyorum. Onlarca yerde kuyruğa girdim ama halen bir çadır dahi alamadım. Kaç gündür açız. Kurulan aşevleri ve hayır kurumları olmazsa bize kimse sahip çıkmayacak. O herkesin sıkıntısını giderdiklerini ve herkese ulaşıldığını belirten yetkililere sesleniyorum. Ben bir depremzedeyim. Şu anda yaşam bile bana çok zor geliyor. Sabaha kadar sokaklarda naylonlara sarılarak kalıyorum. Ayaklarımın altı kabardı. Beni ne zaman görecekler" diyerek isyan etti.
 
Deprem sonrası çocuklarının soğuktan hastalandığını belirten Gölbaşı, "Bir arkadaş, hayrına çocuklarımı Van`dan çıkarıp Tatvan`a götürdü. Ben de işsiz bir durumdayım ve şu an hiçbir imkana sahip değilim. Ben doğru konuşuyorum. Telefonumu defalarca yetkililere bıraktım gelip durumuma bakabilirler" dedi.
 
Fikret Özkan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir