• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Depremzedeye Maaş Desteği...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şu ana kadar 644 kişinin hayatını kaybettiği, 252 kişininde canlı olarak enkazlardan çıkarıldığı depremin ardından Van`da hayatın normale dönmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Yaşanan çadır sıkıntısının da büyük oranda aşıldığı kente bu güne kadar gönderilen çadır sayısı 71 bin 390`a ulaştı.
 
Türkiye`de 1999 depreminden sonra meydana gelen en büyük depremlerden biri olan Van depremi ile birlikte ülke yeni bir sınavdan geçti. O günki depreme göre bir çok konuda daha hızlı, programlı ve kapsamlı çalışmaların yürütüldüğü depremin eksikleri süratle gidirilmeye çalışılıyor. Depremden zarar gören vatandaşlara tüm Türkiye`nin yardım için seferber olması ve daha ilk günlerde büyük bir ilerlemenin kat edilmesi bunun en önemli göstergelerinden biri.
 
Van`da yaşanan iki depremin ardından devlette depremde zarar görenlere yönelik tedbirler geliştiriyor. Bu çerçevede esnaf ve sanatkarlara, çalışanlara, çalışamayanlara ve vergi borçlarının ertelenmesine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önemli kanun tasarısı hazırladı. Önümüzdeki günlerde kabul edilmesi beklenen tasarı ile Van depreminde zarar gören veya yakınları vefat eden insanların yardımına koşulacak. Deprem sonrasında malul kalan ve ölen sigortalıların hak sahiplerine maaş bağlanması ve bunlar için öngörülen birtakım tıbbi imkanlardan katılım payı alınmaması tasarı ile gündeme gelecek.
 
Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı`da depremin ardından bölgedeki vatandaşa psikolojik destek vermek amacıyla kente Konya`dan 9 rehber öğretmen gönderdi. Toplumda büyük üzüntülere ve moral bozukluğuna sebep olan depremde enkaz toplama çalışmalarına katılanlara psikolojik bilgilendirme ve anlamlandırma eğitimleri verilmesi amacıyla Konya`dan 9 olmak üzere 23 öğretmen 15-20 Kasım tarihleri arasında görev yapacak.
 
Depremle birlikte ortaya çıkan enerji ihtiyacını karşılak için çalışan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`da kentim kış aylarında çekeceği sıkıntıyı en aza indirmek için 1 yıllık kömür ihtiyacını karşıladı. Bu kapsamda vatandaşın 1 yıllık kömür ihtiyacı Van`a gönderildi.
 
Ayrıca vatandaşın kış soğuklarından fazla etkilenmemesi için TOKİ`nin yüzde seksen ölçeğinde bitmiş evlerine yerleştirilmesi, farklı illerdeki kamu tesislerinin yine depremden zarar görenler açısından kullanılması planlanlanıyor.
 
B.Türkiye

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir