• DOLAR 32.252
  • EURO 34.683
  • ALTIN 2398.336
  • ...
Diyarbakır`daki Okullarda Isınma Sorunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkezde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okulların büyük kısmında herhangi bir ısınma olmadan öğrencilerin ders yapıyor. Özellikle merkez Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde okulların çoğunun doğalgaz sistemine geçilmesinden dolayı kalorifer sistemi kaldırılmış durumda. bundan dolayı okulların büyük bir kısmında herhangi bir ısınma olmadan öğrenciler sınıflarında ders yapıyorlar.

Bu durumdan olumsuz etkilenen öğrencilerin büyük bir kısmının gribal enfeksiyonlara yakalandığı ileri sürüldü. Tepkilerini dile getiren öğrenci ve öğrenci velileri bu soruna bir an önce çözüm getirilmesini ve doğalgazın bir an önce bırakılmasını isteyerek, çocuklarının oldukça mağdur olduklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Milli Eğitim yetkilileri ise; "Bu konuyla ilgili biz idareciler de oldukça rahatsız ve mağduruz. Öğrencilerimizi bu mağduriyetten kurtarmak için elimizde gelen çabayı sarf ediyoruz, hergün müteahhit firma ile görüşüyoruz, sorun onlardan kaynaklanıyor. Kalifiye elemanları yok ondan dolayı bu sorunlar meydana gelmiş ve çocuklarımız mağdur olmuşlar." dedi.

Milli Eğitim yetkilileri Cuma gününe kadar ısınma sorunlarının kalmayacağını sözlerine ekleyerek, son olarak şunları söyledi: "Biz müteahhit firma ile görüştüğümüzde `bize işlerini bitirdiklerini, ama Diyar Gaz`ın doğal gazı bırakmadığını söylediler. Yani anlayacağınız sorun Diyar Gaz AŞ`de tıkanmış durumda."

 
Osman İçli - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir