• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
"Kur`an-ı Kerim tüm dillerde basılması gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yaptığı çalışmalar neticesinde basılan Kürtçe Kur`an-ı Kerim`lerin dağıtılmasıyla ilgili konuşan Diyanet-Sen Başkanı Ömer Evsen, Kur`an-ı Kerim`in her dilde insanlara ulaştırılması gerektiğini söyledi.

“Diyarbakır`a 450 adet Kürtçe meal geldi”

Diyanet-Sen Başkanı Ömer Evsen, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye genelinde 10 bin adet Kürtçe Kur-an-ı Kerim mealinin basıldığını ve bunlardan 450 tanesinin Diyarbakır`a geldiğini ve bunların sadece bir başlangıç olduğunu söyledi.

Basılan Kur`an-ı Kerimlerin 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Evsen, “Halk tarafından Kürtçe basılması bekleniyordu. Diyanetin meali dağıtacağı gün, onlarca kişi arayıp bu mealden onları haberdar etmemizi istediler. Diyarbakır`a 450 adet Kürtçe meal geldi. Öncelikle, müftülüklerimize gönderilen Kur`an-ı Kerimlerden sivil toplum kuruluşlarımıza bir adet hediye edilecek, onun dışında talebi olan diğer kardeşlerimizin mümkün mertebe talebi karşılanacak.” dedi.

“Sadece Kürtçe meal ile yetinilmemeli ”

Kürtçe mealin çok olumlu bir çalışma olduğunu söyleyen Evsen, Kur`an-ı Kerim`in her dilde insanlara ulaşması gerektiğini belirtti. Evsen, “Sadece Kürtçe ile yetinilmemesi gerekir aynı zamanda Zazaca, Lazca ve Çerkezce hatta her dilde basılması gerekir.” ifadelerini kullandı.    (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir