• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Silopi'de özel okullara ilgi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesinin ardından Silopi’de öğrenci velilerinin tercihi özel okullar oldu.

Özel okul kayıtlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken özel okul yöneticileri, bu durumun özel okullarının eğitim kalitesini arttıracağını ve bu okulların üniversite sınavına büyük katkı sunacağını belirtti.

Özel okullarda öğretmenler ile daha iyi kaynaştıklarını belirten Özel okul öğrencisi Ahmet Çevik, sorunlarını birinci ağızdan çözebilme imkânı elde ettiklerini söyledi.

Devlet okullarında öğretmen sıkıntısı çekildiğine vurgu yapan Çevik, özel liselerde bu sıkıntıyı yaşamadıklarını da sözlerine ekledi.

Dershane öğrencileri ile birlikte 800’e yakın öğrencileri bulunduğunu ifade eden özel okul yöneticisi Ali Aytış, kurumlarını özel okula dönüştükten sonra kayıtlarında artış yaşandığını söyledi.

Özel okulların toplum için ciddi bir fırsattır olduğunu belirten Aytış şunları söyledi: “Çünkü üniversiteye gitmenin yolu ciddi bir eğitimden geçiyor. İyi bir faydalanma sürecini başlatmış oluyoruz. Dershane olarak verdiğimiz eğitim tekniklerini burada da kullanacağız. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, geometri konusunda daha çok çalışmalarımız olacak. Dolayısıyla, sınav stresinden çok üniversiteye hazırlık aşamaları ağırlık kazanacak.” (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir