• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
“Somut delil olmasına rağmen sanıklar tahliye edildi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Dargeçit ilçesinde 28 Mayıs 2014 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Mehmet Uğurtay dosyasında Midyat Ağır Ceza Mahkemesinin, sanıkların 10 bin TL karşılığında tahliyesine karar vermesine tepkiler gelmeye devam ediyor.  

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tutuklu olarak yargılanan DBP Dargeçit ilçe belediye meclis üyesi Mehmet Şerif Toprak ve oğlu Ömer Toprak ile Mehmet Emin Oğuz, PKK`nin emriyle Mehmet Uğurtay`ı katletmekten yargılandıkları davadan adli kontrol şartıyla 14 Mayıs tarihinde tahliye edildiler.

Maktul Mehmet Uğurtay`ın oğlu Süleyman Uğurtay`ın avukatlarından Av İdris Yapıcıoğlu verilen tahliyelere tepki gösterdi.

Yapıcıoğlu, İlke Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Mahkeme her üç sanığın da tutukluluk halinin devamı gerektiğini, sanıklar hakkında bu cinayeti işledikleri yönünde somut deliller olduğunu tespit ettikten sonra, sanıkların 10 bin TL kefalet karşılığında tahliyelerine karar verdi. Bu kararı anlamak mümkün değil. Pek çok insanı siyasi sebeplerle somut delil olmadan yıllarca tutuklu yargılamaktan çekinmeyen yargı, somut deliller olmasına rağmen sanıkları salıverdi. Mahkemenin bu kararı kamuoyunun adalet duygusunu bir kez daha incitmiş, yargıya olan güveni ciddi biçimde sarsmıştır. Hem tutukluluk halinin devamına karar verip hem de sanıkları para karşılığı serbest bırakmanın izah edilir bir yönü yoktur. Bu saatten sonra mahkeme ceza bile verse sanıkların yakalanıp cezalarını çekmeleri mümkün olmayacak, bir anlamda suç cezasız kalacaktır.”

DBP Dargeçit belediye meclis üyesinin cinayete yardım yataklıktan yargılandığı davada zanlılardan biri cinayette kullanılan motosikleti kullanmak, diğeri ateş etmekten yargılanıyordu. 

Bilindiği üzere Dargeçit ilçesinde bir okul servisinde katledilen Mehmet Uğurtay, 90`lı yıllarda köyünü PKK saldırılarına karşı koruduğu için PKK`nin hedefi haline gelmişti.   (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir