• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Mısır`da verilen idam kararları Gaziantep`te kınanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Cuma Günü Cuma namazı sonrası Mısır'daki idam kararlarının protesto edilmesi için düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına tüm Gaziantepliler davet edildi.

22 Mayıs Cuma günü Hüseyin Paşa Cami`de kılınacak Cuma namazı sonrası Balıklı Parkı`nda düzenlenecek kitlesel basın açıklaması ile ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü Basın Sözcüsü Ökkeş Korkmaz, yapacakları kitlesel basın açıklaması ile idam kararlarını protesto edeceklerini belirterek, herkesin katılımı için çağrıda bulundu.

Mısır Sisi darbesi ile kurulan cunta yönetiminin istekleri doğrultusunda kukla mahkemelerin idam cezaları verdiğini belirten Korkmaz, “Halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak seçilen ve Mısır'ın seçimle iktidara gelen tek meşru Cumhurbaşkanı olan Dr. Muhammed Mursi darbe ile görevinden alınmıştır. İradesine sahip çıkmak için meydanlara inen Mısır halkı darbeciler tarafından kurşunlandı ve binlerce kardeşimiz şehit edildi. Yetmedi İhvan-ı Müslimin'in faaliyetleri yasaklandı ve yasa dışı ilan edildi. Darbecilikten yargılanması gerekenler ve katiller değil, darbeye karşı çıkanlar yargılandı ve yargılanmakla yetinilmeyip idam kararı verildi.”dedi.

Korkmaz, Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararlarını kınamak amacı ile düzenleyecekleri basın açıklamasına duyarlı her kesin de iştirak etmeleri çağrısında bulundu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir