• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Görmez: İsrail çok acımasız ve vahşi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İsrailin son saldırılarında ağır yıkımlara maruz kalan Gazze'nin Şucaiyye mahallesinde incelemelerde bulundu.

Görmez, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada," Bu harabeler insanoğlunun ne kadar acımasız olabileceğini, ne kadar vahşi olabileceğini gösteriyor. Ben sadece Gazze'ye değil bütün bölgeye barışın, huzurun egemen olmasını diliyorum. İnsanoğlunun artık bu savaşlara, bu şiddete son vermesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Biz uzaktan görüp, izliyorduk ama burada konuşulmaz" dedi.

"64 CAMİ YIKILDI 150'Sİ TAHRİP OLDU"
Görmez, İsrail saldırılarında tahrip olan Şucaiyye'deki et-Tevfik ve Ömer bin Abdulaziz camilerinde de incelemede bulunarak Türkiye'nin zarar görmüş camilerin tekrar inşası için gayret göstereceğini belirtti.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığı İsrail'in saldırılarında 64 caminin tamamen yıkıldığını, 150 caminin de tahrip olduğunu açıklamıştı.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığının resmi daveti ve Miraç Kandili dolayısıyla Filistin'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, beraberindeki heyetle dün sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ne gelmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir