• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Siyonistlerin Tünel Korkusu Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset`e bağlı Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu üyesi Bar Lev, Hamas hareketinin tünel kazmayı sürdürdüğünü belirterek, muhtemelen bir veya iki tünelin İsrail sınırını geçtiğini iddia etti.

Yediot Ahronot gazetesine demeç veren Siyonist lider Leb, işgal ordusundan bu tünellerin yerlerini tespit ederek yıkmasını talep etti.

Tünellerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Leb şunları söyledi: “Tüneller konusunda 2014 öncesindeki duruma dönmemiz bizin için utanç verici. Bu tünelleri yıkmak için gerekçelerimiz var.”

Tünellerle ilgili konuşan işgal ordusunun sınır bölgesinde görev yapan askerlerden bir subay ise, son aylarda sınırda uzunluğu bir kilometreyi bulan tünel çalışmaları gözlemlediklerini ancak bunun yeni bir tünel mi yoksa eskisini onarma mı olduğuyla ilgili kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, “Tüneller bizim için ciddi bir tehdit. 2014 savaşında tünelleri yok ettik, ama onlar bize yeniden tünel kazıdıklarını söylüyorlar” dedi.

Siyonist Savaş Bakanı Moshe Yaalon ise daha önce yaptığı açıklamada, Hamas hareketinin gücünü toparlamayı ve yeni füze denemeleri yapmayı sürdürdüğünü, kazdığı tünellerin ise henüz sınırı geçmediğini, sınırı geçmesi halinde nasıl muamele edeceklerini çok iyi bildiklerini söylemişti.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir