• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Urfalı STK`lar idam kararına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbeci Sisi cuntasının, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ve Mısır âlimlerinden Yusuf El Karadavi` nin de aralarında bulunduğu 106 kişiye idam kararının verilmesine tepki geldi. Şanlıurfa`daki birçok STK, Memur sen öncülüğünde toplanarak verilen kararı protesto etti.

Mısır cuntası aleyhine pankartların taşındığı açıklamada sık sık Sisi aleyhine sloganlar atıldı. Ahmet bahçivan İş Merkezi önünde gerçekleştirilen açıklamada, dünya Müslümanlarına birlik ve beraberlik çağrıları yapıldı. Basın açıklamasını Memur Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun okudu.

Mısır`daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın yeni katliamlara kapı araladığını belirten Coşkun, ilkesel bir duruş sergilenmediğinde dolayı yaşanan zulmün bir adım öteye götürülmeye çalışıldığını tüm yaşananların batının gerçek yüzünü bir daha ortaya çıkardığını söyledi.

Tüm islam ülkelerine çağrıda bulunan Coşkun, bu yaşanan hukuksuzluklar karşısında üç maymunu oynamaya devam ettikleri takdirde tarihin kendilerini affetmeyeceğini ifade etti.

BM`nin yaşanan zulümlere sessiz kalmakla insanlığa ihanet ettiğini söyleyen Coşkun şöyle devam etti. “Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa özgür kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.” Diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından atılan sloganların ardından grup sessizce dağıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir