• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
`Mecliste İslam`ın sesi olmak için destek istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Arakonak beldesinde halka hitap ederek, "Sizden Mecliste İslam`ın sesi olmak için destek istiyoruz.” dedi.

Bingöl`ün önüne konulan adayların Bingöl`ün hassasiyetlerini taşımadığını ve Bingöl halkının hassasiyetlerini göz önünde bulundurmayanlara bir ders vereceğini belirten Şahin, Bingöl halkından kendilerini tercih etmelerinin sebepleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Şahin, “Bingöl halkı diyecektir ki ‘bizim İslam`ımıza uygun olmayan, bizim ahlakımıza uygun olmayanlara biz bir ders vereceğiz.` Değerli kardeşlerim biz sizden, makamlara gelmek, yüksek maaşlar almak, sırf milletvekili olmak ve zevk-sefa yaşamak için destek istemiyoruz. Biz sizden mecliste İslam`ın sesi olmak için destek istiyoruz.” dedi.

“Ülkede fuhuş aldı başını gitti”

Türkiye`de, zinayı kanunla yasak olmaktan çıkaran bir meclis olduğunu belirten Şahin, zinanın yasak olmaktan çıktığı kanun sonrasında ülkede fuhşun çok büyük bir yayılım gösterdiğine vurgu yaptı.

Şahin, “Bu ülkede dini nikâh kıymak yasak, resmi nikâh kıyılmadan dini nikâh kıyan imam suçludur. Dini nikâh kıydıranlar da şahit olanlar da suçludur. Dini nikâh kıyıp şikâyet edilenler mahkemeye çağrıldıklarında ceza almamak için ‘biz arkadaş birlikteliği yaşıyoruz` diyorlar. Yani arkadaşça bir arada yaşayıp zina etseler serbest bırakılıyorlar. Ama deseler ki dini nikâhlıyız ceza alıyorlar bu ülkede.” diyerek yaşanan çarpıklığa işaret etti.

Mecliste okunan Fatiha için Meclis tutanaklarında X yani bilinmeyen tabiri kullanıldığını hatırlatan Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Aslında orada Fatiha`yı okuyan milletvekilleri çok iyi biliyorlardı okunan Fatiha`ydı. Ama Fatiha bilinmeyen bir şeye dönüştü kayıtlarda. Niye? Çünkü İslam`ı bu kadar dışlayan bir meclis var şuanda. İslam`ın ayetlerini kayıta geçmesin diye X`e dönüştüren bir meclis var. Biz mecliste olursak orada dur diyeceğiz. Bu okunan Fatiha`dır, bu halk Müslüman`dır, bu halkın dini İslam`dır. Okunan Fatiha`dır kayıtlara Fatiha okundu diye geçin diyeceğiz. Bunları niye anlatıyorum. Mecliste pek çok siyasetçinin gündeminde İslam yoktur. Bütün partiler maddi kalkınma üzerinden vaatlerde bulunuyorlar. Kimileri ise yalan ve uçuk vaatlerde bulunuyorlar.”

“Toplumun maneviyatıyla ilgilenecek milletvekillerine ihtiyacımız var”

Toplum olarak maddi bazı alanlarda durumun 15 yıl öncesine göre iyi olduğunu inkâr etmediklerini ancak her şeyin maddi kalkınma olmadığını belirten Şahin, iyi olan maddiyata paralel olarak maneviyatında bir o kadar iyi olmadığının da görülmesi gerektiğini söyledi.

Şahin,  “Uyuşturucu aldı başını gidiyor. Boşanma oranı yüzde 40`lara vardı. Suç işleme oranı aldı başını gidiyor. Birkaç yıl önce cezaevlerinde 50 bin insan vardı, bugün cezaevlerinde 165 bin insan var. Birkaç yıl içerisinde cezaevlerinde 110 bin insan arttı. Toplumda maneviyat azaldıkça, iman ahlak azaldıkça toplum suç işliyor, toplum bunalım geçiriyor, toplum cinnet geçiriyor. O yüzden çocuklar şehvet kurbanlarının canavarı oluyorlar. Bunun için acilen mecliste İslam`ın sesi olan milletvekillerine ihtiyacımız var. Toplumun maddiyatı ile ilgilendiği kadar, toplumun maneviyatıyla, imanıyla, İslam`ıyla, ahlakıyla da ilgilenecek milletvekillerine ihtiyacımız var. Onun için biz diyoruz ki; mecliste söyleyecek sözümüz var. Söz mecliste güçlü ve etkilidir. Halk destek verirse söz güçlü olur. güç sizdedir. Siz destek verirseniz bizim sözümüz güçlenecek.” dedi.

“Sizin adınıza seçilen milletvekilleri maalesef ihale peşinden koşuşturuyorlar”

Seçilen milletvekillerinin şehirlerin sorunları ile ilgilenmek, mecliste adaleti dillendirmekten ziyade ihale peşinde koşuşturduklarına vurgu yapan Şahin, kendilerinin bağımsız milletvekilleri olarak bu sıkıntının da önüne geçecek ve halkın maslahatını ve hakkını bu noktada gözetecek bir tavır içine gireceklerini ifade etti.

Şahin, “ Mecliste olmamız bu bölgenin kaderi için de önemlidir. Bu bölgenin geleceği, kaderi tayın ediliyor. Mecliste olmamız bu halkın geleceği demektir. Mecliste olmamız, bu bölgenin imanı, inancı, adaleti, huzur ve barışı için gereklidir." şeklinde konuştu.

Şahin daha sonra beraberindeki heyetle Arakonak beldesinde bulunan hastaları ziyaret etti. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir