• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Bingöl`de Mursi`ye verilen idam kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde Bilgi ve Düşünce Derneği`nce düzenlenen protesto eylemine, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

“Darbeci Firavunlar döktükleri kanda boğulacak”, “Darbecilerin İdam kararı Müslümanları yıldıramaz”, “Darbeciler yenilecek İslami Hareket kazanacak” yazılı dövizlerin açıldığı protesto eylemi, sık sık getirilen tekbirler  ve İhvan lehine atılan sloganlara sahne oldu.

Grup adına konuşan Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Mısır`daki Müslüman kardeşlerine açık desteklerini, dualarını  ve bütün insanlığa olan şahitliklerini yerine getirmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Konuşmasında, Mısır Mahkemesinin Cuntacı Sisi`nin emriyle, 106 kişiye idam cezası verdiğini belirten Yılmaz, “Bunlardan bir tanesi Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`dir. Yaklaşık 2 yılı bulan Mısır`daki darbe sürecinden sonra, binlerce kardeşimiz, Mısır`da Tahrir ve Rabia meydanlarında katledildi. On binlerce ihvan yetkilisi ve diğer Müslümanlardan müteşekkil bir topluluk da, cezaevlerine dolduruldu. Bunlar birkaç saatlik mahkemelerle yüzlerce kişiyi idamla cezalandırıyor. Bunun arkasında sadece çağdaş Firavun darbeci Sisi yok, Amerika var, Suudi Krallığı var, İsrail var, Birleşik Arap Emirlikleri var ve gizli aşikâr batının desteği var. Binlerce şehit, on binlerce tutuklu ve esir edilmiş Müslümanla Mısır, başladığı devrim yürüyüşüne devam ediyor.” dedi.

Protesto eylemine katılan grup, basın açıklamasının ardından yapılan dualardan sonra, olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir