• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
HDP, Batı`da Başka Doğu`da Başka Konuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DOĞRUHABER 

‘BE SEROK JİYÂN NABE!` ÖYLE Mİ GERÇEKTEN?

Dağlarda hala eli silahlı militanların olduğunu ve bu militanların köylere gelerek halkı tehdit ettiğini belirten Miroğlu, Nusaybin`e yapmak istedikleri bir esnaf ziyaretinin de bazı gençler tarafından engellendiğini söyledi. Miroğlu, “Bu hafta Nusaybin`de bir esnaf ziyareti yapalım istedik. Daha başlamadan sabote ettiler. Belli ki, önceden hazırlanmış gençler karşımıza çıktılar ve slogan atarak yuhlamaya başladılar. ‘Be Serok Jiyân nabe!` Öyle mi gerçekten? Bu sloganı dillerine dolayanlar, Öcalan`ız bir yaşamı istemiyorlar mı gerçekten? Bence değil, Öcalan`ı isteyen bir parti, ‘Biz iktidara gelirsek İmralı ile görüşmeleri keseceğiz` diyen Kılıçdaroğlu`na Başbakanlığın yolunu açmak için kendini bu kadar net inkâr eder miydi?”

BATI`DA BAŞKA DOĞU`DA BAŞKA KONUŞUYORLAR
HDP`nin seçim ikiyüzlülüğünden de bahseden Miroğlu, HDP Eşbaşkanı Demirtaş`ın batı`da başka Doğu`da başka konuştuğunu dile getirdi.

Eli silahlı militanların köylerde halkı tehdit ettiğinin altını çizen Miroğlu, şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesinde okuyan öğrencilerin karşısına geçen Eşbaşkan Demirtaş`a sorulur, Barajı aşmazsanız ayaklanma olacağı söyleniyor, doğru mu diye, Eşbaşkan cevap verir; Böyle bir şey olmayacak, demokratik muhalefetimizi sürdüreceğiz diye.  Ama aynı Eşbaşkan, daha önce aynı soruya, “Seçimden sonra ne olacağına, PKK karar verir” demişti. Eşbaşkan`la siyaset yapanlar buralarda seçmene, “Barajı aşmazsak dünyanın sonu gelmez, demokratik muhalefete devam ederiz” demiyorlar ama. Silahlı gruplar köylerde, başka gruplar kasaba ve şehirlerde, “kıyameti” haber verir gibi anlatıyorlar baraj aşılmazsa olup bitecekleri. Kızıltepeli yaşlı bir dostumuz,  “HEP` e 90`lı yıllarda oy vereni parmakla gösteriyor ve aha bu adam, HEP`e oy veriyor` diyorlardı. “Şimdi de Ak Partiye oy verenleri parmakla gösteriyorlar” diyor.”

150`YE YAKIN,  ÇOĞU DA ÇOCUK DAĞA GÖTÜRÜLDÜ
HDP`nin göstermelik barış naraları atmasına rağmen Doğu`da hala çocukların dağa götürüldüğünü dile getiren Miroğlu, bu gerçeği şu cümlelerle dile getirdi:

“Eşbaşkan`ı davet eden üniversite öğrencilerine buradan hem iyi hem kötü haberlerim var. İyi haber, Bagog`un eteklerine yayılmış köylerde Ak Partinin kurban kesilerek karşılanması. Kötü haber, gençleri ve çocukları alıp dağlara götürenlerin faaliyetlerine hala devam etmeleri. Eşbaşkan`ın haberi var mı bilmiyorum, ilgileniyor mu bu işlerle emin değilim ama Kızıltepe ve Dargeçit`de son bir ay içinde 150`ye yakın,  çoğuda çocuk götürüldü dağlara. Eşbaşkanın çevresindekilerin ve Eşbaşkanın adaylarının çocukları yok bunların arasında tabi. Mardin`de hele, işler tıkırında, devletin hayata geçirdiği de_santralizasyon modeli, Mardin`in sorunlarını çözememiş ama “Mardin Kanton`unun” imkanlarını arttırmış! Eh böylesi nimet ne Rojava ne Şengal kantonunda var!”
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir