• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Bağımsız aday Demir`den köy ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir`in köy ziyaretleri devam ediyor. Gittiği köylerde büyük ilgi gören Demir, Hür Adayların hedefleri ve Meclise girmeleri halinde yapacakları çalışmalar ile ilgili halkı bilgilendiriyor.

Her şeyi elinde bulundurup, inananların önünü kapatmak ve dini halkın arasından söküp almak isteyenlerin "Dinle siyaset ayrı olmalıdır, Müslümanların evlerinde namazlarını kılmaları gerekir, devleti rahat bırakın" gibi söylemlere sarıldıklarını ifade eden Demir, “Bu şekilde ne kadar zorluk, eziyet ve sıkıntı vermek istiyorlarsa veriyorlar. Halbuki memlekete huzur getirebilmek için, insanların İslam`ın güzelliğini görebilmeleri için inançlı insanların siyasi alanda olmaları gerekir." dedi.

Müslümanların siyaset yapmayacağını söyleyenlere tepki gösteren Demir,"Dinle siyaset ne alaka` diyorlar. Hem İslam`ın önünü kapatıyorlar hem de İslam`dan dem vuruyorlar.” şeklinde konuştu.

"İnananlar yönetime, idareye talip olmadığı sürece bu coğrafyaya huzur gelmeyecektir." diyen bağımsız aday Demir, "Madem bu memleket Müslüman`dır, öyleyse yöneticisi de belediye başkanı da kaymakamı da dindar olmalıdır." ifadelerini kullandı.  

İslam`ın hiçbir zaman siyasetle ayrı olmadığına dikkat çeken Demir “İslam`la siyaset bir arada olmazsa biz İslam`ın güzelliğini göremeyiz, İslam`ın güzelliği ortaya çıkmaz. Emri bil maruf, nehyi anil münker İslam`ın temelidir. İslam`ın emri,  iyiliği emir ve kötülüğü nehyetmedir. Bunları yapabilmek için siyasete, yönetime talip olmak gerekir."dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir