• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Mardin`de Belediyenin sponsorluğunda Bienal rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-7 Ekim Kobani olaylarından dolayı açılışı bugüne ertelenen Mardin Büyükşehir Belediyesi`nin sponsorluğunu üstlendiği Mardin Bienali, atıl durumdaki Mor Efrem Manastırında gerçekleştirildi.

Bienalin açılışında konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin'in sanatsal etkinliklerin merkezi hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mardin'in farklı kültürleri medeniyetleri bir arada barındıran bir şehir olduğunu söyleyen Vali Koçak, Bienal'in bir yıla yayılması gerektiğini ifade etti.

Mardin Bienalinin Direktörü Döne Otyam da yaptığı konuşmada, 6 yıl önce başlayan bienalin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirtti.  3. bienalin konusunun "mitoloji" olarak belirlendiğine işaret eden Otyam, bir ay sürecek bianel kapsamında, 20'si yabancı olmak üzere 63 sanatçının Mardin`e geldiğini ifade etti.

Halk bienale tepki gösterdi              

Bu arada Mardinli bazı vatandaşlar da kadın cinselliğini ön plana çıkaran ve ilki 2009 yılında Kasımiye Medresesinde düzenlenen, bu yıl da Mor Efrem Manastırında gerçekleştirilen bienalde erkek cinsel objelerinin sergilenmesine tepki gösterdi.

Bienalin konseptine tepki gösteren aktivistlerden Mahmut Yiğit,  Mardin turizmine destek olacak diye bazı değerlerden ödün verilmemesi gerektiğini söyledi.

Düzenlenen bienalin bir kültür yozlaşmasının en bariz   örneği olduğuna dikkat çeken Yiğit, “Bir Müslüman olarak nasıl ki Kasımiye Medresesinde kadın bedeninin çıplak olarak sergilenmesine tepki gösterdiysem, aynı şekilde bir Süryani Manastırında da, ibadete kapalı olsa bile, erkek cinsel figürlerinin sergilenmesine karşıyım. Bu anlamda bu bienali düzenleyenlerin iyi niyetinden şüphe duyuyorum. Medresede düzenlenmesinde gösterilen o kadar tepkiden sonra, 7 yıl aradan sonra gelip Manastırda da böyle bir faaliyet yapmalarını kınıyorum. Kültürel faaliyet adı altında bu tür etkinliklere karşıyız."dedi.(M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir