• DOLAR 32.638
  • EURO 35.349
  • ALTIN 2500.97
  • ...
`Siyasetin gündemi ile memleketin gündemi örtüşmüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde seçim bürosu açılışında konuşan Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, siyaset gündemiyle memleket gündeminin uyuşmadığını ifade etti.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Yapıcıoğlu ile HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu birer konuşma yaptı.

Kahvehaneler işsiz gençlerle dolu

Seçim bürosunun açılışında üzerine gül yaprakları saçılarak karşılanan Yapıcıoğlu, seçim lokalinin önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Yapıcıoğlu, “Şu anda siyasetin gündemi ile memleketin gündemi ve halkın gündemi asla örtüşmüyor. Pazartesi'den beri esnafları dolaşıyoruz. Hepsine ulaşma imkânımız olmadı. Ama emin olun uğradığımız esnafın en az yüzde 70-80`i işlerin çok kötü olduğundan bahsetti."dedi.

Milletin cebinde para kalmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, “Millet geçim sıkıntısı çekiyor, esnaf zorlanıyor, çekini senedini ödeyemiyor, kahvehaneler, kafeler işsiz gençlerle dolu. Ama siyasetin gündeminde bu yok. Birileri 'biz barajı geçersek memleket kurtulur, altında kalırsak dünya yıkılır' diyor. Birileri başkanlık sistemi gelirse Türkiye uçar, gelmezse hep beraber batarız diyor. Halkın gündemi bu değil. Halk inancını özgürce yaşamak istiyor. Halk dilini özgürce öğrenmek, çocuğunu okutmak istiyor. Halk iş istiyor, karnını doyurmak istiyor.”şeklinde konuştu.

“Siyasiler kendi dertlerinde”

Halkın geleceğe güvenle bakmak istediğini ancak siyasilerin kendi dertlerinde olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, "Yani tabiri caizse koyun can derdinde, kasap et derdinde. İşte sizin gündeminizi Meclise taşımak istiyoruz."dedi.

Seçimlerden sonra kurulacak olan Meclisin en önemli gündem meselelerinden birinin yeni anayasayı yapmak olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bugüne kadar yapılan anayasalar, hatta yapılan diğer kanunlar bu milletin örfü ile inancı ile kavgalıydı. Bundan sonra yapılacak olan yasal düzenlemeler de bundan sonra yapılacak olan sivil anayasa da halkın inancına aykırı bir şey bulunmasın istiyorsanız bunu orada yüksek bir sesle dile getirecek ve inancımıza aykırı herhangi bir madde getirmek istediklerinde şiddetle buna itiraz edecek bir sese ihtiyaç var. Belki birkaç milletvekiliyle bir şey olmaz diyebilirsiniz. Belki bir çiçekle bahar gelmez diyenler çok olur. Ama emin olun bu öyle bir seçimdir ki o surda küçük bir gedik açtığımızda arkasından dalga dalga insanların geldiğini ve bundan sonra belki de tarihin seyrinin değiştiğini göreceksiniz.”diye konuştu.

Alınacak her bir oyun çok büyük bir kıymeti olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Hani derler bir çivi bir nala, bir nal bir ata, bir at bir komutana, bir komutan bir orduya bir ordu bir memlekete sebep olabilir. Herkes o bir oyun, bir çivi olduğu bilinciyle hareket etsin. Sakın ha sandığa gitmemezlik etmeyin! Ve mümkün olduğu kadar eşi dostu ahbabı sandığa gitme noktasında ikna edin. Kendi geleceklerini değiştirecek ve inşallah hayırlı günlere kapı açacak bir seçim olması içinde onların seçimlerini, iradelerini, tercihlerini bizden yana kullanmaları noktasında bütün imkânlarınızı seferber edin.”

“Baskı, sindirme, imha ve asimilasyon politikaları bugün itibari ile iflas etti”

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Seyhmus Tanrıkulu ise programda yaptığı konuşmada Türkiye`de Kemalist rejimin kurulmasından bu güne kadar halkın hem inancına hem de kimliğine savaş açıldığını ifade etti. Baskı, sindirme, imha ve asimilasyon politikalarının bugün itibari ile iflas ettiğini vurgulayan Tanrıkulu, “Müslüman halk kendisine yapılan zulümlere hiçbir zaman boyun eğmemiştir ve bundan sonrada boyun eğmeyecektir. Fakat Kemalist rejimin artık son demlerini yaşadığı bu zamanda Hür Dava Partisi olarak seçime giremediğimizden dolayı 9 ilde bağımsız milletvekili adayı çıkardık ve sizlere sunduk. Bu bağımsız milletvekili adaylarımız her biri sizler gibi düşünen, sizler gibi yaşayan, sizlerin sorunlarını en iyi bir şekilde bilen ve inşallah mecliste Türkiye`ye bizim gerçek sorunlarımızı, gerçek gündemimizi taşıyacaklardır.” diye konuştu.

“Bugüne kadar sanki A partisine veya B partisine muhtaçsızmış gibi muamele gördük”

“Bugüne kadar sanki a partisine veya b partisine muhtaçızmış gibi muamelelere tabi tutulduk." diyen Tanrukulu şöyle devam etti: “Ama Allah`a hamdolsun artık bizler kendi içimizden çıkardığımız ve halktan olan bağımsız milletvekili adaylarımızla inşallah gerçek bir temsiliyeti hem bölge halkımız görecek hem de Türkiye kamuoyu görecektir. Bunu iyi bilen siyasi partiler önümüzü kesmek için geçen yıldaki seçimlerde olduğu gibi yine yalan ve iftiralara sarılmaya başladılar. Oysaki halkımızın inancını göz önünde bulundurarak halkımızın gerçek sorunlarına çözümler üretmeleri gerekirken bakıyoruz ki bir siyasi partinin ileri geleni şunu söyleye biliyor. ‘Bağımsız adaylara oy vermeyin, oyunuz boşa gidiyor' diye propaganda yapıyorlar.  Aksine biz şunu söylüyoruz, ‘Desteklediğimiz bağımsız milletvekili adaylarımıza verilen her bir oy Türkiye'deki statükoyu yerle bir edecektir.`  Ve bizim vereceğimiz her bir oy zalimlerin tahtını ve saltanatını da yerle bir edecektir. 8 Haziran günü Türkiye bugüne kadar görmediği ve alışmadığı bir şekilde Milletvekili adaylarımızla tanışacaktır. Bu milletvekili adaylarımız bizlerin gerçek sorunlarını da Meclise getirip Türkiye gündemiyle tanıştıracaktır.”

“Türkiye`de inanç ve Kürt meselesi sorunu var”

Halkın sorunlarının olduğunu ifade eden Tanrıkulu şöyle konuştu: “Bunların başında inanç sorunu gelmektedir. ikincis ise Kürt meselesidir. Ama siyasi partiler bu sorunları çözmeleri gerekirken ve ellerinde imkânlar varken seçim zamanına hep erteleyerek halkı kandırmaya ve onları oyalamaya çalışıyorlar. 7 Haziran günü buna da dur diyeceğiz. Ve bağımsız milletvekili adaylarımızı meclise gönderdiğimiz zaman hem Türkiye`nin sorunları hem bölgenin sorunları bağımsız, hiç kimseye bağlı olmayan tertemiz adaylar ve tertemiz ağızlardan dile getirilecektir.”

“Kâbe`yi bir taksim meydanı ile eşdeğer görecek kadar soysuzlaşmışlardır”

Kürtleri temsil ettiğini iddia eden siyasi partinin halkın inancına da savaş açtığını vurgulayan Tanrıkulu, “Halkımızın ve yeryüzünde iki milyara yakın Müslüman`ın değer vermiş olduğu Kâbe`yi bir Taksim Meydanı ile eşdeğer görecek kadar ileri gitmişlerdir.”diyerek isim vermeden HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`a tepki gösterdi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdeleler kesilirken açılışa gelen davetlilerin alanda halay çekmesi büyük ilgiyle izlendi.

Yapılan açılış programının ardından Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet Alipınar taziye evini ziyaret ederek taziye sahiplerine başsağlığı diledi. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir