• DOLAR 32.805
  • EURO 35.322
  • ALTIN 2452.327
  • ...
Muhtarlar yeni uygulamalar hakkında bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş başkanlığında öğretmenevinde düzenlenen toplantıda, muhtarlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan 18 yaş altı muhtaç durumdaki öksüz, yetim ve asker çocuklarına ayda 100 TL olmak üzere 2 ayda bir ödeme yapılması ile ilgili yeni uygulama bilgilendirmesi yapıldı.

Toplantıda ayrıca 15 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren doğum yardımı ile ilgili detaylar da anlatıldı.

Toplantıya Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaattin Özel, Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran ile merkez ve köy muhtarları katıldı.

Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülecek uygulamada 15 Mayıs`tan sonra yeni doğacak çocuklara yapılacak doğum yardımında ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü veya daha yukarısı ise 600 TL bir defaya mahsus ödeme yapılması ile ilgili bilgi verildi.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş toplantı ile ilgili olarak, “Muhtarlarımızı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün yeni görevleri hakkında bilgilendirdik, sorun ve ihtiyaçlarını dinledik.” açıklamasında bulundu.    (Mehmet Aslan-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir