• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
`Miracı Rabbimizle baş başa geçirelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Miraç Kandili nedeniyle İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulundu.  Yaşar, Müslümanların yeniden kendilerini gözden geçirmek için miraç gecesini Allah ile baş başa geçirmesi tavsiyesinde bulundu.

Yaşar, miracın Hz Muhammed`in (sav) Allah ile buluşma mekânı olan miraca yükseltilmesi hadisesi olduğunu söyledi.

Tüm Müslümanların miraç ile ihya olmaya çalışması gerektiğini dile getiren Yaşar, “Miraçtan istifade eden kardeşlerimize şunu açıkça söyleyebiliriz; İlahi Nusret`e, ilahi yardıma ve ilahi destekten istifade etmek için gerekli hazırlıkları yapmak icap eder. Bizim kendi kalbi mekânımızı, kendi gök semasına yükseltebilmek için kendi değerlerimizi yeniden gözden geçirmemiz lazım. Özellikle eğlencenin, zevkin, neşenin ve şehevi arzuların birinci planda değerlendirildiği bir dönemde yaşayan Müslümanın, Allah`ın değer verdiği kavramları yeniden gözden geçirmesi gerekir.” dedi.

Allah`ın Mescid-i Aksa`ya değer verdiğini söyleyen Yaşar, “Allah değer verdiği bir mekânı ifade buyururken, bizim de hangi mekânlara değer verdiğimizi, hangi kavramlara değer verdiğimizi, neyle güldüğümüzü ve neyle eğlendiğimizi sürekli değerlendirmeye tabi tutmamızı istiyor. Bu anlamda değerli gördüğümüz zaman ve mekânları gözden geçirmenin zamanı da İsra ve Miraç hadiselerin yaşandığı bu gece yaşanacaktır.” diye konuştu.

“Müslümanlar bu gece kendilerini yeniden gözden geçirmeli”

Müslümanların miraç gecesinde kendilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, “Kendisi düzgün olamayan bir Müslüman`ın kendini günahlara karşı koruması imkânsızdır. Secdeden fayda alamayan bir Müslüman`ın hayatının düzenli olması, hayatında sıkıntı ve problemlerden uzak durması maalesef düşünülemez. Bu yüzden Peygamber Efendimizin (sav) ‘Namaz müminin miracıdır.` buyurarak bize günde 40 defa Sıdre kapıların açıldığını müjdelemiştir. Miraç kandilini rabbimizle baş başa geçirmeliyiz. Rabbimizle baş başa olduğumuzu gözden geçirirsek insanların birlikte yaşamalarına öncülük edecek yeniden insanlara birlikte yaşama hukuku öğretecek ve onlara örnek olacak insanlar oluruz.” ifadelerini kullandı.

Allah`ın Miraç Kandilinde Müslümanlara üç hediye gönderdiğini belirten Yaşar, son olarak şunları söyledi: “Bunlardan birincisi beş vakit namaz emridir. 2`ncisi rivayetleri ihtilaflı olmakla beraber bakara suresinin son 2 ayetinin Efendimize (sav) vahi edilmesidir. 3`incüsü de Müslümanların Allah`a şirk koşmadıkları büyük günahlardan kaçtıkları müddetçe mutlaka günahların cezasını gördükten sonra cennete gireceklerinin müjdesinin verilmesidir. Efendimizin tavsiyesiyle sabahını oruçla, akşamını ibadetle geçirelim. Cumartesi Yahudilerin önemli günü olduğu için Yahudilere benzememek amacıyla sadece cumartesi oruç tutmayacağız. Pazar ve Pazartesi günleri de oruç tutmaya gayret edelim.”  (M. Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir