• DOLAR 32.269
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2469.54
  • ...
Büro Memur-Sen`den SGK`ya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Diyarbakır Şubesi, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Sendika Bürosunda yapılan açıklamayı Büro Memur-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Fırat Yılmaz okudu.

SGK sisteminde birçok sorunun olduğunu ileri süren Büro Memur-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yılmaz, hükümetin, bu sorunları çözmesi gerektiğini söyledi.

“SGK, kurumdaki memurları gözardı ediyor”

Her yıl 11 ile 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası`nı kutlayamadıklarını aktaran Yılmaz, “İnsanlarımızı beşikten mezara kadar ilgilendiren SGK`da çok sayıda hizmet, yurtdışındakiler dâhil tüm vatandaşlarımıza verilmektedir. Hizmetin vatandaşlarımıza ulaştırılması, kurumda görev yapan yaklaşık 28 bin memur arkadaşımız tarafından sağlanmaktadır. SGK, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır ancak bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki memurlar göz ardı edilmektedir.” dedi.

“SGK çalışanlarımızın mağduriyetlerine son verilmelidir”

Yılmaz, Diyarbakır Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı müdürlüklerde çalışan bazı memurların, iş yükü altında ezilmeye çalışıldığını da iddia ederek, “Diyarbakır Sosyal Güvenlik Kurumu ile alakalı bazı sorun ve sıkıntılar bulunmaktadır. SGK il müdürlüğümüze bağlı merkez müdürlükleri açılmış, ilçelere ait iş yükü bu merkezlere devredilmiş ancak çalışan personelin büyük bir kısmı il müdürlüğünde tutulmuş. Buralara çok büyük paralar ödenmektedir. Merkez müdürlüklerinde çalışan personeller iş yükü altında ezilmeye mahkûm edilmiştir. Bu nedenle personeller arasında ayrım gözetmeksizin adil bir şekilde davranılması ve merkez müdürlüklerine personel takviyesinin yapılması gerekir. Haklı taleplerimiz en kısa sürede dikkate alınmalı ve SGK çalışanlarımızın mağduriyetlerine son verilmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir