• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
İnzar Dergisi ziyaretçilerini dergi fuarına bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul tarihi Sirkeci Garında dün açılışı yapılan dergi fuarına katılan İnzar Dergisi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü M. Zeki Ergin fuar alanında açılan dergi standını tanıtarak çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fuarlar İslami davet için önemli merkezlerdir

İnzar Dergisi olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarda yerlerini aldıklarını söyleyen Ergin, fuarların eskiden beri özelikle kitlelere ulaşmak isteyen, az bir gayretle çok verim almak isteyen hem dünya ehlinin, hem dava sahibi insanların başvurduğu yöntemlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Ergin, “Özellikle Hz. Nuh’tan itibaren açıktan, gizli olarak, fert fert ve toplu olarak insanları davet etmek İslam davetçilerinin bir geleneği olmuştur. Fuarlar ve panayırlar da insanların sevk edildikleri yerlerdir. Dolayısıyla bu fuarlara katılmak bir nevi insanların sevk edildikleri köşe başlarında durup, davayı kısa zamanda büyük kitlelere ulaştırma şansı verdiğinden dolayı önemlidir. Başta İnzar Dergisi ve Doğru Medya olarak bu fuarlara kuruluşumuzdan bu yana katılım gösterip istifade etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Katıldıkları  fuarın dünyada tek, hatta örneği olmayan bir fuar olduğunu ve güçleri nispetinde okurlarıyla bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Ergin, 17 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş’ın stantlarında, ‘İslami Dergicilik ve İslami Yaşam’ konulu seminer vereceğini ve tüm okurlarını bu etkinliğe beklediklerini söyledi.

İSMEDDER’den Dergi Fuarı’na ziyaret

Dergi fuarının ziyaretçileri arasında bulunan İSMEDDER Genel Başkanı Abdullah Aslan ise yaptığı değerlendirmede dergi fuarlarını önemsediklerini belirterek, okuyucu ve yazarların bir araya geldiği bu tür organizasyonların önemli olduğunu söyledi.

Aslan, “Aynı zamanda bu fuarlara düşünce pazarı, fikir pazarı da diyebiliriz. İnsanlar nasıl ki diğer gıdaları temin etmek için akın ediyorsa, aynı şekilde bu fuarlara da akın etmeleri de gerekiyor. Kendi düşüncelerimizi, fikirlerimizi tekamül edebilmemiz için bu dergi fuarlarından istifade etmemiz gerekmektedir. Burada bütün dergi yayınlarını bir arada görmek bir fırsattır. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu tür fuarlara her zaman için hazırlıklı olan ve gayret gösteren Doğru Medya Yayın Grubunu tebrik ettiklerini belirten Aslan, burada yapılacak en önemli şeyin ise okuyucuların buraya akın etmesi olacağını belirtti.

Aslan, “Okuyucular burada bulunan stantları gezip burayı boş bırakmamalıdırlar. İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMED-DER) olarak tüm okurları buraya davet ediyoruz” dedi. (Erkan yavuz- Muhsin Şenol – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir