• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`6`ncı Türkiye Dergi Fuarı` açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada bir benzeri olmayan dergi fuarının 6`ncısı "Resmi Tarihle Yüzleşmek" temasıyla Sirkeci Garı`nda açıldı. TÜRDEB tarafından düzenlenen ‘6`ncı Türkiye Dergi Fuarı`nın açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın oğlu ve TÜRDEB Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

Açılış törenine katılan Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, imam hatip yıllarında okuduğu dönemi ve o dönem çıkan edebi dergilerden söz ederek, dergi faaliyetinin çocuklar ve gençler için başlı başına bir hayat okulu olduğunu aktardı. Bu dergilerde yazmanın hem prestij hem de kendilerini ifade etme vesilesi olduğunu söyledi.

Dergiciliğin içeriğinin üretme, yazı ve şiir yazmanın çok daha ötesinde bir faaliyet olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bizim çok genç yaşlara kadar, dergilerin çıkarılmasını, dergiciliği teşvik etmemiz gerekiyor. Bunun bir eğitim politikası haline gelmesi gerekiyor. Çünkü başından sonuna kadar, dergicilik süreci, insanın yetiştiği, piştiği ve terbiyesine katkıda bulunan bir süreç." diye konuştu.

Dergiciliğin ticari getirisi olmayan bir uğraş olduğunu aktaran Erdoğan, her derginin içerisinde bir terbiye kurumu, bir okul olduğunu söyledi.

Dergilerin, emek verilen, sonunda bir şey beklenilmeden yazılan, muhabbet ortamının oluşturulduğu kurumlar olduğunu belirten Erdoğan, “Geleceğimizi kurarken, yeni Türkiye'yi tahayyül ederken, dünyanın yeniden kurulması için; barış içerisinde, daha huzurlu, zulmün kalktığı bir dünya hedeflerken, işte bu sohbet ve muhabbet ortamlarına da çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Bu yılın teması “Resmi Tarihle Yüzleşmek”

TÜRDEB Başkanı Asım Gültekin ise dergicilerin, Türkiye'de ve dünyada büyük bir buluşma gerçekleştirdiğini belirterek, bu yıl altıncısı düzenlenen etkinliğin temasının "Resmi Tarihle Yüzleşmek" olduğunu söyledi.

Dünyada "Dergi Fuarı" diye bir uygulama olmadığını dile getiren Gültekin, "Yazmak, çizmek ve dergi çıkarmak, dergicilerin en zorlandığı şeylerdir. Burada 6 gün boyunca tanışmalar, tartışmalar, fikri birliktelikler, paylaşımlar yaşamış olacağız. Bir insan hayatında üç-beş dergi takip edebiliyor. Ama dergi fuarı, yüzden fazla dergiyle tanışma, o dergilerde neler olduğunu takip edebilme imkânı sağlıyor." şeklinde konuştu.

Gültekin, fuarda yeni çıkanlardan 30-40 yıllıklara kadar 150'ye yakın derginin okuyucusuyla buluşacağını sözlerine ekledi.

Fuarda yer alan Filistin çocuk dergisi Samaha'nın Genel Yayın Yönetmeni Abed Hodja ise fuara katıldığı için memnun olduğunu belirterek, "Türkiye bir medeniyet numunesi ortaya koyuyor. Bütün dünya Müslümanları bu bağlamda Türkiye'nin gözüne bakıyor. Sadece tarihte değil, bugün ve gelecekte Türkiye'nin bu medeniyet duruşunu takip ediyoruz. Kültürel anlamda Türkiye'yi bir model olarak takip ediyoruz.” dedi.   (Adem Çiçek/Muhsin Şenol-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir