• DOLAR 32.389
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2411.909
  • ...
Batman Bilim Fuarında 30 proje sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Anadolu Lisesinin kapalı spor salonunda açılan ve geleneksel hale gelen Bilim Fuarında Öğrencilerin hazırlamış olduğu 30 proje sergilendi.

Batman Anadolu Lisesi Proje ekibi tarafından, her yıl düzenlenen geleneksel Bilim Fuarında, fizik, kimya, biyoloji, matematik, edebiyat, tarih branşlarında toplam 30 proje sergilendi.  

Fuarın açılışına İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Şafi Özperk, Batman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Naci Şemdinoğlu, Şube Müdürleri Cemal Konakçı, Abdulhakim Doğu, Mehmet Işık, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılıştan sonra konuklar, projelerin sergilendiği stantları gezerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldılar.

Hatırlanacağı gibi, bu yıl TÜBİTAK bölge elemelerine 81 proje ile katılan Batman Anadolu Lisesi Türkiye’de en çok proje ile katılan 3’üncü, Batman’da birinci okul olmuştu;  bu projelerden 5 tanesi Van Bölge elemelerine katılmıştı. Bölge elemelerinde kimya ve edebiyat branşlarında 2 birincilik, Matematik branşında bir 3’üncülük alan proje ekibi, 24-28 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak olan, TÜBİTAK finallerinde 2 proje ile Batman’ı temsil edecek ekibin içinde yer alacak. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir