• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Darbecilerin Bakan`ı istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin Adalet Bakanı Mahfuz Sabir, "Bir temizlik işçisinin oğlunun yargıç olması uygun değil" sözlerine gelen yoğun tepkilerin ardından Başbakan İbrahim Mihlib'e istifasını sundu.

Sabir, yaptığı açıklamada, "Bugün Başbakan İbrahim Mihlib'e istifamı sundum ve istifadan geri dönüş olmayacak" ifadelerini kullandı. Sabir, "yaşadığı bazı sağlık problemlerini ve yaptığı son açıklamaların medyada yer almasını" istifasına gerekçe gösterdi.

Mısır Bakanlar Kurulu Sözcüsü Hüssam el-Kaviş, Mahfuz Sabir'in istifasının kabul edildiğini belirtirken, Sabir'in yerine yeni Adalet Bakanı makamına kimin atanacağına ilişkin bilgi vermedi.

Pazar günü bir televizyon programında konuşan Bakan Sabir kendisine sorulan bir soruya, "O kadar da değil, bir temizlik işçisinin oğlunun yargıç olması uygun değildir" sözleriyle cevap vermişti. 

Mısır halkının, büyük tepki gösterdiği sözler üzerine, ülkede bir şeyin değişmediği ve Bakan'ın istifa etmesi ya da görevden alınması gerektiği dile getirilmişti.

Öte yandan yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, istifa öncesinde Mısır Başsavcılığı'na Avukat Muhammed Abdulaziz tarafından bakan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir