• DOLAR 32.596
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2409.248
  • ...
Sarah, uzun etek mücadelesini kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin kuzeyinde yer alan Charleville-Mezieres kentinde Leo-Lagrange de Charleville-Mezieres Koleji'ne giden ve uzun siyah etek giydiği için okullardaki laiklik ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle okula alınmayan Sarah, bugün 2 haftalık bahar tatilinin ardından okula yeniden uzun etek giyerek döndü.

AA muhabirine konuşan Sarah, okul yönetiminin bu sefer herhangi bir uyarıda ya da müdahalede bulunmadığını ve uzun eteğiyle diğer tüm öğrenciler gibi derse girebildiğini söyledi.

Okul yönetiminin bahar tatilinden önce yaptığı uyarıları dikkate almayarak bugün de etek giydiğini belirten Sarah, "Elbette pantolon da giyebilirdim. Ama ben etek giymeyi tercih ettim. Kurallar doğrultusunda istediğimi giymek en doğal hakkım. Dolayısıyla dilediğim zaman etek dilediğim zaman pantolon giymeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Sarah'nın annesi ise okul yönetiminin kendisini yarın görüşmeye çağırdığını ancak avukatı olmadan okul yönetimiyle görüşmeyeceğini söyledi.

Sarah, nisan ayı ortalarında uzun etek giydiği gerekçesiyle 2 kez okula alınmayarak eve gönderilmişti. İslamofobi ile mücadele derneklerinin yanı sıra dünya kamuoyunun tepkisine yol açan olayda Milli Eğitim Bakanı Najad-Vallaud Belkacem ise okul yönetimini savunmuştu. Belkacem, Sarah'nın uzun etek giydiği için değil davranışı yüzünden okula alınmadığını belirterek, "Gerçekçi olursak bence okul yönetimi doğru kararı vermiş. Bu etek boyuyla değil öğrencinin davranışı ve karakteriyle ilgili bir karar" yorumunda bulunmuştu.

Okul yönetimi olayın ardından aileye mektup yollamış ve mektupta, "Kızınızın okul hayatına devam etmesini istiyorsanız lütfen giydiklerine dikkat edin" uyarısında bulunmuştu.

Söz konusu okulda, nisan ayının ortasından itibaren Müslüman kız öğrencilere yönelik uzun etek yasağı getirilmiş ve bazı kız öğrenciler, uzun eteğin dini değerleri temsil ettiği gerekçesiyle okula alınmamıştı. (AA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir