• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa'da 'Ahilik Haftası' kutlamaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ‘Ahilik Haftası’ nedeniyle kendisini ziyaret eden  Bursa Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ve beraberindeki heyeti Heykel’de bulunan Valilik Binasında kabul etti.

Burada gerçekleştirilen törende günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu 800 yıldır bu toprakları harmanlayan, yoğuran ve bu toprakların vatan kılınmasında çok önemli bir gelenek olan,  ahilik geleneği ile ilgili olarak kısa bir konuşma yaptı.

Ahilik kültürünü toplumda yeniden yeşertmek gerektiğine dikkat çeken Karaloğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu çabaya dönük çalışmalarımız var. Hep söylüyoruz esnaf toplumun bel kemiğidir, ana direğidir. Çadır da ana direk vardır ya esnaf toplumun çadırda ki ana direği gibidir. Esnaf ayakta ise esnaf sağlamsa toplumda ayaktadır ve sağlamdır. Zaten ahilik kültürü esnafı tüccar olmaktan bilge kişiliğe taşıyan bir harekettir. Ahilik haftanızı kutluyorum, inşallah Ahi Evran'ın çizgisinde, O'nun öğretisi doğrultusunda esnaf olmayı, sanatkâr olmayı Rabbim hepinize, hepimize nasip etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Ahilik Haftası’ sebebiyle ziyaretine gelen misafirleriyle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Vali Karaloğlu, esnaf misafirleriyle yakından ilgilendi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir