• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
REHNUMA Derneği`nden anlamlı hizmet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

REHNUMA Eğitim Kültür Sanat Spor Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği anlamlı bir hizmete daha imza atarak kimsesiz bakıma muhtaç yaşlılara evde bakım hizmeti vermeye başladığını duyurdu.

REHNUMA Derneği Başkanı Gaffar Çelik, derneğin amacı ve faaliyetleri ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde derneklerinin amacının insanlara hizmet olduğunu belirterek, insanların bu gün kendi ailelerine bakmaktan aciz olduğunu ve birçok kişinin bakamadıkları bahanesiyle yaşlılarını dışarı attıkları bir dönemde yaşadıklarını belirtti.

Çelik, Ancak bizler REHNUMA Derneği olarak bu mazlum insanlarımıza ve yaşlı büyüklerimize evde bakım hizmetini gönüllü olarak vermek istedik. Bunun için REHNUMA Derneği gönüllülerinden oluşan bir ekiple yardıma muhtaç, evde yatalak olan yaşlı vatandaşlarımızı evde bakımlarına yardımcı olmak ve eğitim vermek için ilk etapta 27 kişilik bir ekip ile 131 kişi için evlere gidilip evde bakım hizmetin de bulunduk. Maddi ve manevi destek için eğitim vermek için de dernek binamızda halk eğitim merkezi bünyesinde açılan kursla bakım hizmetleri eğitimini üstlendik.” dedi.

Yaşlılara karşı daha duyarlı olunması için çağrıda bulunan ve “Tüm halkımızı yaşlılarımıza sahip çıkmaya, maddi ve manevi destek vermeye davet ediyoruz” diyerek bu hususta daha duyarlı olunması çağrısında bulunan Çelik, “İnsanlarımızı, Allah`ın rızasını ve bakıma muhtaç yaşlılarımızın duasını kazanmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu projeleri ile evde bakım hizmetlerinin daha iyi yönetilmesi ve eşit hizmet dağılımının sağlanmasını hedeflediklerini belirten Çelik, evde bakımın, özellikle yaşlı, engelli, yatalak,  kronik hastalar ve cerrahi operasyon geçirmiş olan hastalar için acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Çelik, “Evde bakım hizmetlerinin geliştirilmesi, hastanelerdeki uzun bekleme listelerinin azaltılması, yatış gün sayısının düşmesiyle hastane verimliliğinin sağlanması, hastane kaynaklı enfeksiyonlardan korunma, ülkenin ve hastanın ekonomisine katkı sağlama ve sağlık çalışanlarının iş yükünün azaltılması konularında yararlı olacaktır.” dedi. (Mehmet EREN - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir