• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DÜ`de `İş Sağlığı Ve Güvenliği` paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Panel öncesi söz alan DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, iş sağlığı ve güvenliğinin çok önemli bir kavram olmakla beraber, ülkemizde yeni yeni gelişen, önemi yeni anlaşılmaya başlanan bir konu olduğunu belirtti.

“Ülke olarak istenen düzeyde değiliz”

Alan, “Biz de sonradan bu işin ciddiyetine vakıf olduk. Özellikle sağlık alanında telafisi mümkün olmayan durumlarla karşılaşabiliyoruz. Sağlık çalışanlarımız da eskisi gibi değil. Bu anlamda bilinç arttı ama ülke olarak gene de istenen düzeyde değiliz” dedi.

“İş sağlığı ve güvenlik tedbirlerini angarya olarak görmüyoruz”

Panelde konuşan DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, bir iş yerinde verimliliğin artırılmasında en temel unsurun, o birimin çalışan personeli olduğunu kaydeden Personelin her düzeydeki memnuniyetinin, verime büyük katkı sunduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda çalışanların bedensel ve ruhsal sağlıklarının korunması ve her tülü tehlikeye karşı önlem alınmasının büyük bir önem arz ettiğini vurguladı.

SGK Diyarbakır İl Müdürü Mehmet Delil de konuşmasında günümüzde üretimin en önemli faktörü olan insanın, teknolojik gelişmelere paralel olarak iş yerlerinde çeşitli problemlerle karşılaştığını söyleyen, bu problemlerin önce insan sağlığına sonra işletmeye ait her türlü mala yönelik tehditler oluşturduğunu belirtti.   (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir