• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Fransa`da Cami Kundaklayan İki Kişiye Hapis Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'nın Macon kentinde Türklerin yoğun olarak gittiği bir camiyi geçen ay sonu kundaklama girişiminde bulunan iki kişi, 30 ayı tecilli üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Saldırının ardından geçtiğimiz pazartesi günü gözaltına alınan 18 ve 19 yaşlarındaki iki saldırgan, "acil yargılama süreci" işletilerek çıkartıldıkları mahkemede, "organize bir şekilde dini ibadet yerine zarar vermek" suçundan mahkum oldu.

Saldırganlar, yargılama sonucunda 30 ayı tecilli üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Buna göre suçlular altı ay hapis yatacak.

Polisin, güvenlik kameraları ile kaçtıkları aracın plakasını tespit etmesi sonucu saldırganları yakaladığı bildirildi.

Suçlarını itiraf eden iki saldırgan duruşmada, Paris`te ocak ayında meydana gelen ve 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarından etkilendiklerini ve göçmenler yüzünden mağdur oldukları gerekçesiyle bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini söylediler.

Saldırganların, 27 Nisan`da kağıtları yakıcı maddeyle tutuşturmaları sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince büyümeden söndürülmüştü. Çıkan alevler, cami duvarı ve bazı pencerelere zarar vermişti.

Fransa İslamofobi Gözlemevi, geçen ay yaptığı açıklamada, ülkede Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların yılın ilk üç ayında rekor seviyede arttığı uyarısında bulunmuştu.

Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında 37 tehdit ve saldırının kayıtlara geçtiği anımsatılarak, bu sayının yılın ilk üç ayında 5 kat arttığı ve 222'ye çıktığı bildirilmişti.

Yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 166 tehdidin ve 56 saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında ise 12 saldırı ve 25 tehdidin meydana geldiğini hatırlatılmıştı. 

Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en fazla Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir