• DOLAR 32.283
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2402.008
  • ...
Gaziantep'te öğrenciler MÖP tesisini gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Şehitkâmil ilçesi Abdullah Kepkep İlkokulu öğrencileri “Kentsel Dönüşümü Yerinde Görmeye Gidiyoruz” projesi kapsamında öğretmenleri ve okul idarecileriyle birlikte Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisini (MÖP) gezdiler.

Burada tesis yöneticileri nezaretinde tesisi gezen öğrenciler, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. MÖP ilgili soruları da tesis yöneticilerine aktaran öğrenciler, aldıkları bilgiyle geziyi tamamlamış oldu.

Öğrencilere daha sonra, tesis yöneticileri tarafından kalem hediye edildi.

Öğrencileri ile beraber yaptıkları ziyareti değerlendiren Abdullah Kepkep İlkokulu 3. Sınıf Öğretmeni Adem Bekar, öğrencilerle birlikte MÖP tesisine gelerek tesisleri gezip işlevler hakkında bilgi almak istediklerini söyledi.

Bekar, “Öğrencilerimize, kâğıtların, plastiklerin, camların ve metal eşyaların ayrı atılması gerektiğini, bunların içine çöplerin atılmaması gerektiği anlatıldı. Buradaki yetkililerimiz çocuklarımıza çevre kirliliğini önlemek adına gerekli bilgiler sundular. Çocuklarımız burada MÖP’ün ne demek olduğunu öğrendiler. Öğrencilerimiz için çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

MÖP tesisini gezen öğrenciler ise, yaptıkları bu ziyaretin kendileri için çok faydası olduğunu belirterek, “Burada çöplerin ve MÖP’lerin ayrıştırılması konusunda bilgi sahibi olduk. MÖP’lerin geri dönüşüme kazandırılarak, çevreye ve ekonomiye katkı sağladığını öğrendik. Ayrıca, burada toplanan kâğıt ve kartonlarında binlerce ağacın kesilmesinin önlediğini öğrendik. Bizlerde bu projeye destek vererek, hem çevre düzenine hem de ağaçların kesilmesini önlemek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştular. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir