• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İslamofobinin merkezi haline geliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, geçen hafta uzun etek giydiği gerekçesiyle 15 yaşındaki kız öğrencinin okula alınmadığı Fransa'da, Müslümanlara karşı ayrımcı uygulamaların arttığını söyledi.

Beziers kentinin Belediye Başkanı Robert Menard'ın Müslüman öğrencileri fişlediğinin ortaya çıktığını dile getiren İşbilir, özellikle Charlie Hebdo saldırıları sonrası Müslümanlara karşı ayrımcı ve İslamofobik uygulamalarla Müslümanların ibadethanelerine yönelik saldırılarda ciddi artış görüldüğünü anlattı.

Bu ırkçı saldırı ve uygulamalar karşısında etkin tedbirler alması beklenen, Avrupa'nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip Fransa'nın "terör tehdidi" bahanesiyle savunma bütçesini yükselttiğini ifade eden İşbilir, "Yeni çıkan istihbarat yasası, Müslümanlar arasında endişeye sebep oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

İşbilir, İslamofobinin Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde adeta "toplumsal bir kanser mikrobu" gibi yayıldığını vurguladı.

"İslamafobi antisemitizm gibi suç sayılmalı"

İslamofobinin, "antisemitizm" gibi suç sayılması gerektiğine işaret eden İşbilir, "Bu yönde hukuki tedbirler alınmazsa Müslümanlara karşı ırkçı saldırılar ve nefret suçları işlenmeye devam edecektir. Bu durum hem Fransa'da hem de diğer Avrupa ülkelerinde toplumsal barışı tehdit eden ciddi travmalara sebep olacaktır" diye konuştu.

Cihangir İşbilir, "Fransa, Charlie Hebdo saldırıları sonrası gittikçe tırmanan travmatik ruh halinden bir an önce kurtulmalı ve İslamofobiye karşı etkin tedbirler almalıdır. Aksi takdirde Fransa, Avrupa'da İslamofobik ayrımcılığın merkezi haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir