• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Hür aday Yavuz Adıyamanlılar Derneğini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, aralarında HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın'ın da bulunduğu bir heyetle Adıyamanlılar Derneğini ziyaret etti.

Derneğin binasında gerçekleşen ziyarette heyeti, Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Karataş ve dernek üyeleri karşıladı.

Burada konuşan Yavuz, siyasi sahaya çıkma ve adaylığını koyma nedenlerini anlattı. Kürt meselesinde köklü bir çözümün olması gerektiğini ifade eden Yavuz, şu an yönetmelikle serbest olan başörtüsünün muhtemel bir iktidar değişikliği ile tekrar yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bunun için de bu hakkın anayasal güvenceye alınması gerektiğini söyledi.

Medreselerin toplumun manevi yönüne olan katkılarına değinen Yavuz, medreselere yasal bir statü verilmesi gerektiğini söyledi. Yavuz, Türkiye`de bir iktidar sorunundan ziyade, bir muhalefet eksikliği olduğunu kendilerinin İslami bir muhalefet olarak bu görevi üstlenmek istediklerini söyledi.

Yavuz'un konuşmasından sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Karataş ise İslami bir muhalefetin eksikliğinin doğru bir tespit olduğunu ve mutlaka bu boşluğun doldurulması gerektiğini söyledi.

Ziyaret, yapılan dua ve temennilerle sonra erdi.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir