• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Gaziantep`te kan bağışı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği ve Kızılay tarafından “Bir Kan Bin Can İçin” sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyasına destek veren Şahinbey Belediyesi, 10 Mayıs 2015 günü yapılacak kan bağışı kampanyasında yeni bir rekora imza atmayı amaçladıklarını söylediler.

Geçtiğimiz Yıl tek noktada yapılan kan bağışı kampanyası ile Türkiye`de rekor denebilecek bir miktarda kan bağışı toplayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 Mayıs 2015 günü yapılacak kan bağışı kampanyasında yeni bir rekora imza atacaklarını ifade etti.

“Bir Kan Bin Can İçin” Sloganıyla başlayan kampanya ile ilgili bilgi veren Tahmazoğlu,  “Şahinbey Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak kan bağışı kampanyasına başladık. 3 yıl bu şekilde devam ettikten sonra geçtiğimiz yıl bunu daha geniş çaplı bir şekilde, sadece Şahinbey Belediyesi olarak değil, Gaziantep çapında bir organizasyona dönüştürmek istedik. 'Bir Günde En Fazla Kan Bağışı Yapılan İl' unvanını kazanmak üzere yola çıktık. Daha önce bu rekor 705 ünite ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne ait bir rekordu. Biz rekoru 2012 ünite kan bağışı ile Gaziantep'e taşıdık.”dedi.

Bu yılki hedeflerinin 5 bin ünite kan bağışı olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, “Proje ortaklarımız Gaziantep Valiliği ve Kızılay ile birlikte 10 Mayıs Pazar günü Şahinbey Parkı önünde en az 5 bin kişinin kan vereceği bir organizasyona hazırlanıyoruz. Bu organizasyonumuza halkımızın yanı sıra öğrencilerimizi, STK`larımızı tüm kamu personellerimizi bekliyoruz.”dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kan bağışı kampanyası Şahinbey parkında 10 Mayıs 08.30 da başlayıp akşam 21.00 e kadar devam edeceği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir