• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
BEÜ'de İş sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eren Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından, ISO 9001:2008 Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.

Rektörlük İhale Salonu’nda Doçent Doktor Mehmet Cihan Aydın’ın sunumuyla gerçekleştirilen eğitime Rektörlük idari birim personelleri katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun amacının işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi olduğunu belirten Doç. Aydın, bu kanun ile işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin de  düzenlendiğine vurgu yaptı.

Aydın, kanunun kamu ve özel sektöre ait bütün işyerlerinde, tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulandığını da sözlerine ekledi.

2013 yılının iş sağlığı konularında bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Aydın, “

Gerekli kanun, yönetmelik ve mevzuatların çoğu bu yıl içerisinde çıkarıldı. Bu konuda onlarca yönetmelik var ve bunların birçoğu Avrupa Birliği uyum süreci içinde çıkarılan yönetmeliklerdir” dedi.

Aydın son olarak, işverenlerin yükümlülüklerinden ve kurulun oluşum aşamalarını dile getiren bir sunum yaptı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir