• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Bakan Yılmaz: 6-7 Ekim gelişime bir darbe vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ziyaretinde Kaymakamlığı ziyareti esnasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  6-7 Ekim olaylarının bölge gelişimine vurulmuş büyük bir darbe olduğunu söyledi.

Çınar Kaymakamını makamında ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, ilçe sorunları ve kaymakamlık faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kaymakamın bilgilendirmeleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunana Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çınar’ın toprak olarak önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “potansiyeli tam anlamıyla harekete geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Bölgede huzur ve güven ortamı ekonomiyi bire bir etkiliyor. Şimdi biz kamu yatırımı olarak her türlü çabayı sarf ediyoruz. “ dedi. 

6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırıları da değerlendiren Bakan Yılmaz, çıkan olaylar sebebiyle bölgeye büyük bir darbe vurulduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz,  “Çözüm süreci aynı zamanda bir refah sürecidir.  Çözüm sürecinin olduğu bir ortamda özel sektör yatırımları da daha çok artıyor. Bakın çözüm süreci tam sonuçlanmamış olmasına rağmen bölgemizde özel sektörde ciddi bir hareketlenme gördük. Maalesef 6-7 Ekim bu gelişime bir darbe vurdu. Yani hemen o hadiseden sonra özel sektör yatırımlarının yeniden bir düşüş eğilimi içine girdiğini gördük. Ben bizatihi buradaki iş dünyasının temsilcileri ile görüştüm o tarihlerde. Yatırımlar bıçak gibi hemen kesildi maalesef. Esnafın işi kötüleşti. Bölgeye gelen yatırımcı yatırım yapmaktan vazgeçti. Buraya gelecek turist gelmekten vazgeçti. Çözüm süreci bu bölgenin, Türkiye’nin hayati meselesidir.“ şeklinde konuştu. (Vedat Aydın-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir