• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Boylu ailesi Cumhurbaşkanı ile görüşmelerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplu açılış törenine katılmak üzere Diyarbakır`a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, tören bitiminde kendisini bekleyen vücudunun yüzde 99`u engelli Yahya Boylu ve ailesi ile ayaküstü kısa bir görüşme yapmış ve sorunlarını dinlemişti.

Yahya Boylu`nun durumuyla da ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, boylu ailesinin taleplerini dinleyerek, bu konuda kendilerine yardımcı olacağını söylediği öğrenildi.

“Bizimle bizzat ilgileneceğini söyledi”

Önceden yazdıkları bir mektubu cumhurbaşkanının korumalarına verdiklerini belirten anne Şüheda Boylu, cumhurbaşkanı ve eşinin, görüşme sırasında oldukça duygulandığını aktararak, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanına, eşimin 20 yıldır cezaevinde olduğunu, iki aylık evliyken cezaevine girdiğini söyledim. Şimdi de dede olduğunu anlattım. Çok duygulandı. Eşimin cezaevi belgesinin üzerine telefon numaramı yazarak ona verdim. Cebine koydu. Bizimle bizzat ilgileneceğini ve arayacağını söyledi. İnşallah umutluyuz. Rabbim tüm Yusufilere hayırlı kapılar açar.”

“Babama 27 gün boyunca işkence yapıldığını anlattım”
 

Yahya Boylu`nun ikizi Hüseyin Boylu ise, “Cumhurbaşkanına, ‘Babam da sizin gibi Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılandı. 36 yıl ceza aldı` dedim. Babama 27 gün boyunca işkence yapıldığını anlattım. Babamın cezaevinde yaptığı tabloyu kendisine hediye ettik. Eşiyle birlikte Yahya`yı öptüler. İnşallah güzel şeyler olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir