• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Diyarbakır'da Karayolları Trafik Haftası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Karayolları Trafik Haftası’ münasebetiyle Vehbi Koç İlkokulunda düzenlenen seminere Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program sinevizyon gösterimi ile başladı.

Seminerde konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ‘Trafik Haftası’nın amacının toplumu trafik kurallarına karşı bilinçlendirmek olduğunu belirterek, ““Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın trafikte bilinçli davranmak konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla, birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Kurallara uymadığımız takdirde nelerle karşılaşabileceğimizi biliyor ve görüyoruz. Bu bakımdan kural olarak ortaya konulan hususları çok iyi bilmemiz ve onlara riayet etmemiz büyük önem taşımaktadır.” dedi.

“Trafik kazalarının önlenmesi için emniyet kemeri takmamız büyük önem arz ediyor”

Trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin yaşamını kaybettiğine vurgu yapan Vali Aksoy devamla, “Bunun 10 katı, 20 katı insan yaralanıyor, sakat kalabiliyor. Maddi anlamda da birçok kayıplarımız oluyor. Peki, neden oluyor bunlar?  Bunu sorguladığımızda da büyük bir çoğunluluğun biz insanlardan kaynaklanan hatalar olduğunu görüyoruz. Trafik kurallarına uymuyoruz, ihlal ediyoruz. Bu açıdan gerek sürücü olarak gerek yaya olarak belirlenen kurallara mutlaka uymalıyız. Yapılan araştırmalar trafik kazalarında ölüm olaylarının en aza inmesi bakımından emniyet kemerinin büyük önem taşıdığını ortaya çıkarıyor.” İfadelerine yer verdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise, “Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ve buna yönelik çalışmalarla yaralamalı ve ölümlü kazalarda ciddi bir azalma gözlemlenmiştir. Her gün gazetelerden okuduğumuz, TV’lerden izlediğimiz ve radyolardan dinlediğimiz kaza haberleri dikkatsizlikten, trafik kurallarına uymamaktan ve trafik kurallarını önemsememekten meydana gelmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından trafik haftasına katkı sunan öğrencilere katılım belgesi verilirken, trafik kurallarına uyan taksi, minibüs, otobüs ve servis şoförlerine de plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir