• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Terör rejimi israil döviz bürolarını bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal radyosunun haberine göre, siyonist İsrail askerleri, bir uluslararası para transferi kuruluşu ile Ürdün'deki döviz büroları üzerinden Batı Şeria'daki döviz bürolarına transfer edilen paraların Hamas'a aktarıldığı gerekçesiyle söz konusu bürolara baskın düzenledi.

Emniyet kaynaklarına dayandırılan haberde, askerlerin, baskın sırasında döviz bürolarındaki nakit ve bazı belgelere el koyduğu belirtildi.

Baskınlarda gözaltına alınanlar olup olmadığı konusunda bilgi verilmezken, para transferinin, Hamas'a yönelik uluslararası yaptırımları aşmak amacıyla sahte isimlerle ve para kaynağını gizlemek için farklı ülkeler üzerinden yapıldığı ileri sürüldü.

Nablus'ta tatbikat

Öte yandan, işgal ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde geniş çaplı bir askeri tatbikat başlattığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan "Nablus Direnişi" grubu mensuplarından Hamza Diriyye, işgal askerlerinin, Nablus'un Akraba bölgesinde yaklaşık 2 haftadır 3 grup halinde askeri tatbikata hazırlandıklarını belirterek, her grupta yaklaşık yüz top, asker nakil aracı ve geniş çaplı mühimmatın bulunduğunu ifade etti.

İşgal ordusu, zaman zaman Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde askeri tatbikatlar düzenliyor ve tatbikat alanı yakınlarındaki bölge sakinlerini ise evlerinden tahliye ediyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir