• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Asiltürk: `Hükümet uyarıları dikkate almıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AGD Diyarbakır Şubesi tarafından Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Fetih programı için Diyarbakır`da bulunan İçişleri eski Bakanlarından ve Saadet Partisi yüksek istişare kurulu başkanı Oğuzhan Asiltürk, Hükümete sürekli iyi yönde uyarı yapıldığını fakat bu uyarıların hükümet tarafından gözardı edildiğini belirtti.

Özel bir yemek salonunda yapılan toplantıya Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahman Ergin ve çok sayıda kanaat önderi katıldı.

 “Meclisteki partiler, sürekli kavga ediyor hizmet etmiyorlar”

Toplantıda konuşan İçişleri eski Bakanlarından ve ve Saadet Partisi yüksek istişare kurulu başkanı Oğuzhan Asiltürk, İslam inancına göre müminlerin kardeş olduğunu belirterek, “Bu Allah`ın emridir. Öyleyse bir mümin bir yanlış yapsa bizim tavsiyemiz de onu vazgeçirmektir. Biz bunu yapıyoruz. Ama hükümetin bu yanlışları dile getirilince bizi düşman olarak görüyorlar. Tam tersine biz dost ve kardeşiz. Bizim yaptığımız ikaz iyi olmak içindir. Kimseye kırıcı bir laf etmedik. Biz hükümetin bu yanlışlarını söylemezsek mesul oluruz. Mecliste 4 parti var. Bunlar hep harp ediyor. Bununla bir yere gidilmez. Birilerinin gidip ortada hak sözü söylemelidir. Hükümet doğru tenkitler yapsa muhalefet karşı çıkıyor. Muhalefet doğru tenkit yapsa hükümet karşı çıkıyor. Bu şekilde bir yere gidilmez. Bizim düşüncemize uymayan herkesi aşırı şekilde itham edemeyiz. Artık birbirleriyle kavga etmemeliler.” diye konuştu.

“İnsanların emeği dışarıya faiz olarak gidiyor”

Televizyon kanlarında sürekli ekonominin iyi olduğundan bahsedildiğini ifade eden Asiltürk, şunları söyledi:

“Ekonomi iyiye değil, daha kötüye gidiyor. Elimizdeki toprak kayıyor. Dış politikada bütün komşularla düşman olduk. Demek ki ortada yanlışlık var. Bu yanlışlık karşılıklı düşman gibi hal edilemez. Herkesin doğru yaptığı hak haktır. Eğer hak söyleniliyorsa, kim söylese söylesin destek verilmelidir. Esnaf ve iş adamları ekonomiden şikâyetçidir. Türkiye dışarıdan gelen sıcak paraya dayanıyor. Bunlar paralarını çekerse ülkede kriz çıkar. 13 yıllık iktidar fabrika ve işyerlerini yaparsa şimdi daha iyi durumdaydık. Ülke müstemleke bir haldedir. Ekonominin iyi olması için zenginliklerimize kendimiz ulaşmalıyız. Dışarıdan alınan borç para ile değil. Her sene 50 milyar dolar faiz ödüyoruz. Bütün insanlar çırpınıp çalışıyor ortaya bir şeyler çıkarıyor. Bu emek dışarıya faiz olarak gidiyor.” (Hamza Adıyaman/Ali Fidancı - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir