• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
HDP`li Van Belediyesi`nden kanlı tehdit?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'daki bilbordlarda yer alan mesajlar HDP halkı tehdit ediyor? yorumunu beraberinde getiriyor. Afişlerde, Türkçe ve Kürtçe, “farkında mısın”, “sahip çıkmazsanız uzak değil!” gibi ifadeler yer alıyor. 

Van şehir merkezindeki bilbordlara, musluktan kan akmasını tasvir eden görseller ile “önleminizi alın" şeklinde yazıların yer aldığı afişlerin asılması tepkiye yol açtı.

Kentin çeşitli alanlarında bulunan ve kullanımı Van Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan bilbordlarda, musluklardan kan akan görsel ile üzerine Türkçe ve Kürtçe olarak, “önleminizi alın", “bir gün bitecek", “bir gün her şey", “sahip çıkmazsanız uzak değil!", “nefessiz kalmayalım", “farkında mısın?" ifadelerinin bulunduğu afişlerin yer alması, 7 Haziran seçimi öncesinde HDP'nin halkı tehdit ettiği ve baskıyla halkı oy vermeye zorladığı yorumlarını beraberinde getirdi.

HALK İSYAN EDİYOR

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, yoğun şikayet geldiğini ve musluklardan akan kanın ne anlamanın sorulduğunu söyledi. Musluklardan akan kanla vatandaşa farklı mesajların verilmek istendiğini vurgulayan Kayatürk, “Bir musluk var ve musluktan kan akıyor, akan kanın hemen altında 'uyarı' niteliğinde ifadeler var. Bizce anlamı yok ama halk buna ciddi anlamlar yüklüyor ve 'neden bunu engellemiyorsunuz, kaldırmıyorsunuz?' diye bize isyan ediyor." dedi.

HEDEF KORKU OLUŞTURMAK

Kayatürk, "Verilmek istenen mesaj verilmiş, orada kan var, karanlık bir şekilde. İl Emniyet Müdürünü aradım, 'bu bilbordlarda ne yazıyor, ne denilmek isteniyor, kim bunu yaptı?' diye sorduğumuzda, onların da bilgisinin olmadığını, belediyeye ait su ve kanalizasyon işleri müdürlüğünün susuzlukla alakalı bir uyarıda bulunmak için böyle bir yol seçtiğini kendilerine ilettiğini söyledi" şeklinde konuştu. Kayatürk, çocukların bile buna inanmayacağını ve mesajın açık olduğunu ifade ederek, halk üzerinde bir korku, baskı oluşturulmak istendiğini söyledi.

VASKİ'DEN KOMİK SAVUNMA

Belediye bünyesindeki Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (VASKİ) kentin işlek yerlerine astığı reklam panoları vatandaşların tepkilerine rağmen kaldırılmadı. VASKİ yerkilileri, afişlerin 'Su Kültürünü Geliştirme Projesi' kapsamında hazırlandığını iddia etti.

Çatışmayı çağrıştırıyor
Kentin en işlek caddelerindeki bilbordlarda yer alan ilanı gören vatandaşlar, kan akan musluk görselinin rahatsız edici olduğunu ve hangi amaçla kullanılırsa kulanılsın böyle bir görseli doğru bulmadıklarını dile getirdiler. Vatandaşlardan Tübyan Karakuş, bilbordlardaki görselin bölgede 30 yılı aşkın süre yaşanan çatışmaları da çağrıştırabileceğini ifade etti. Bilbordlardaki ilanda verilmek istenen mesajı algılayamadığını anlatan İnan Bozkaya “Siyasi bir mesaj içeriyor gibi" dedi. Caddedeki bilbordları inceleyen Enver Yalçın ise “Mesaj ne olursa olsun karanlık bir ortamda, kan akan musluk görüntüsü hiç hoş değil" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir