• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
Batmanlı Karayolları işçileri kadrolarına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde Karayollarında kadrosuz olarak çalışan 6 bin işçi, hukuk mücadeleleri sonucunda kadrolarına kavuştular. Kadro ve maaş sevinciyle Batman`a dönen 97. Şube Şefliğinde çalışan 63 işçi adına konuşan Çetin Keskin, sevinçlerini paylaştı.  

Karayolları 97. Şube Şefliğinde çalışan işçiler adına bilgi veren Çetin Keskin, “Karayollarında kadrosuz olarak çalışıp, 3 yıldan fazladır yaptığımız hukuk mücadelesi sonucunda hak ettiğimiz hakka kavuştuk. Kadrolarımızı alıp Batman`a çifte bayram eşliğinde döndük. Önceden asgari ücretle yani 949 lira maaşla çalışırken, bundan sonra kadrolu olarak maaşlarımız 2 bin liraya yaklaşacak.” dedi.

Keskin, ayrıca 3 ayda bir yılda toplam 4 maaş ikramiye de alacakları için aylık ortalama maaşlarının 949 liradan 2 bin 700 liraya yükseleceğini, yıllık izinlerinin ise kıdemlerine göre 24 günden 40 güne kadar izin hakkı olacağını söyledi.

Ayrıca, kadro hakkı kazanan işçilerin kurumda çalışmaya başladıkları günden itibaren “Devlet İşçisi” sayılacakları ve kendilerine geriye dönük 5 yıllık maaş farkı ödeneceği belirtildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir