• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır`da yola döşenmiş 150 kilo patlayıcı bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesi  Bingöl Karayolu üzerinde patlayıcı kontrolü jandarma, yola mutfak tüpü içinde yerleştirilen 150 kiloluk  TNT ile güçlendirilen patlayıcı bularak imha etti.

 Diyarbakır Valiliği, Lice- Bingöl   Karayolu üzerinde bugün saat 06.00'dan itibaren mayın ve el yapımı patlayıcı kontrolüne başlandığını açıkladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mayın ve EYP kontrolü yapan ekipler tarafından aynı gün saat 07.45 sıralarında Kıralan ve Tuzla Mahalleleri arasında bulunan Diyarbakır-Bingöl karayolu ana yol üzerinde (37sfc3506960792) kablo bulunması üzerine bölgede gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 08.00'da kontrollü patlatma yapılmıştır. Patlamanın gerçekleştiği yerde Patlayıcı madde ve OYİ timi tarafından gerekli olay yeri incelemesinin yapıldığı, ilk tespitte; 12 kg`lık mutfak tüpü ile güçlendirilmiş 150 kg'lık(TNT ile güçlendirilmiş amonyum nitrat) patlayıcı madde olduğu, Patlamanın gerçekleştiği yerde 4x8 metre çapında çukur oluşmuş."

Açıklamanın devamında olay yerinde 2 metre kablonun bulunduğu ifade edilerek, Patlatma sonrası yolda meydana gelen çukurun kapatılması ve yolun trafiğe açılması amacıyla karayolları ekipleri onarıma başladığı belirtildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir