• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
"HDP seçim yaklaştıkça gerçek yüzünü göstermeye başladı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP eş Genel başkanının Taksim'i Kabe'ye benzetmesine sert tepki gösteren AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, HDP'nin sandıkta halktan en güzel cevabı alacağını söyledi.

HDP'nin seçim yaklaştıkça gerçek yüzünü göstermeye başladığını ifade eden Uçar, "Bölge illerinde kendini dine hürmetkar gösteren HDP, Türkiye partisi olma iddiası ile açıkça dinimize ve manevi değerlerimize saldırmaya başladı. Diyanet kurumunu kaldıracaklarını ve diyanet kurumunun araçlarını Cemevleri'ne bağışlayacaklarını aleni bir şekilde basın önünde ilan ettiler.” şeklinde belirtti.

“HDP`nin yaptıkları İslam`a savaş açtığının göstergesidir”

Açıklamasının devamında Uçar, “Din dersini gereksiz görmeleri, Taksim meydanını Kabe ile eşleştirmeleri, Sason'da çocukları camiye götüren müftüyü eleştirmeleri, Batman`ın göbeğinde homoseksüellik konferansını düzenlemeleri ve homoseksüelleri ezilmiş bir kesim olarak gördüklerini açıklamaları ayrıca bir Homoseksüeli Eskişehir'den aday olarak göstermeleri bu partinin aslında İslam'a savaş açtığının göstergesidir. Yani HDP çocukların camiye gitmesini ve din dersi almasını kınıyor fakat homoseksüelliği ise özendirmeye çalışıyor. Özgürlüklerden bahsetmeyip dini özgürlükleri kısıtlayacaklarını belirten HDP, bizce sandıkta halkımızdan en güzel cevabı alacaktır.” dedi.

“BDP ve HDP mahalle partisi bile olamazlar”

Uçar son olarak şunları söyledi: “BDP ve HDP Türkiye Partisi olma iddiasındadırlar fakat bizce bu kafa ile giderlerse mahalle partisi bile olamazlar. Kürt halkını uyanık olmaya çağırıyorum. Bunlar dinimize ve manevi değerlerimize saldırıyor. Eskiden kısık sesle söylediklerini artık bağıra bağıra söylüyorlar. Dinimize saldırmayı alışkanlık haline getiren partiye en güzel cevabı sandıkta yine Müslüman Kürtler verecektir.”  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir