• DOLAR 32.236
  • EURO 35.177
  • ALTIN 2470.254
  • ...
Batman'da lise öğrencilerden bilim şenliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da her yıl geleneksel hale getirilen ‘Bilim Şenliği’, bu kez Batman merkez Fatih Anadolu Lisesi binasında düzenlendi. Bilim Şenliğinde okul öğrencileri, matematik, fizik, kimya ve biyoloji bilim dallarında yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergilediler. Bilim şenliğine, okulun idareci öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.

Okul bahçesi, laboratuvarları ve projelerin sergilendiği alanı tam bir şenlik havası sardı. Kimya, biyoloji, matematik, fizik, coğrafya, sosyoloji, tarih gibi farklı alanlarda çok sayıda projenin sergilendiği bilim fuarında, ayrıca yapılan görsel deneyler büyük bir ilgi ile izlendi.

Gerçekleşen ‘Bilim Şenliği’nin, öğrencilere bir şeyler öğretme ve hissettirme anlamında önemli olduğuna dikkat çeken okul müdürü Cengiz Haşimoğlu, “Yılsonu çalışmaları kapsamında bir şenlik düzenlemek istedik. Öğrencilerimizin katılımıyla biz 3 alanda şenlik yapmak istedik. Bunun birinci etabı bilim şenliği noktasında ortaya konacak teknolojik çalışmalar, ikinci alanımız, sergi dediğimiz el sanatlarıyla alakalı çalışmalar ve üçüncüsü de kermes adı altında bir yardım kampanyası düzenlemekti. Buradan gelen gelirle yardıma muhtaç öğrencilerimize katkıda bulunmaktır. Bu yılsonunda toplanacak yardımları oluşturacağımız kolilerle yardım haline dönüştüreceğiz. Bu şekilde fakir öğrencilerimize yardımda bulunacağız. Amacımız, biraz da öğrencilerimizin bilimsel yönünü geliştirmek, bilimsel düşünme noktasında zenginleşmelerini sağlamaktır.” dedi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir